Skiskyting

Nå har Bjørndalen bestemt seg

Innkaller til pressekonferanse i morgen tidlig.

VM-JUBEL: Ole Einar Bjørndalen gikk et fantomløp i Kollen. Det holdt til sølv. Nå skal han fortelle om det var hans siste VM som skiskytter.
  • Kurt B.M. Haugli

Ole Einar Bjørndalen har gått sitt siste skirenn for sesongen. Tirsdag morgen blir det klart om den 42 år gamle skiskytterlegenden tar en sesong til eller holder seg til det han tidligere har fortalt. At han skal legge opp nå.

  • Aftenpostens Robert Veiåker Johansen lot seg imponere over 42-åringens prestasjoner under VM:Kan du vente med å slutte? Kan du vente så lenge som mulig?

Hemmelighetsfull

Bjørndalen har holdt kortene tett til brystet i hele vinter.

— Jeg holder fokus på det som skal skje nå. Første er det VM, så skal vi avslutte denne sesongen. Dere får vite det tidsnok, har Bjørndalen svart når han har fått spørsmål om fremtiden gjennom hele denne sesongen.

Samtidig som han har annonsert at dette blir hans siste sesong, har han vist at han fortsatt kan konkurrere med de alle beste. Alderen har ikke akkurat tynget.

Bjørndalen slet i fjor sommer med en lang sykdomsperiode og han var svært skeptisk foran sesongstarten i Östersund. Der overrasket han alle med å vinne sesongdebuten. Hans 95. verdenscupseier som skiskytter.

VM var det store målet

Senere hadde han flere gode resultater i verdenscupen. Men det store målet for sesongen var selvsagt VM på hjemmebane i Oslo.

Det ble en suksess.

To sølv og gull på stafetten var i overkant av det han hadde forventet selv.

Ole Einar Bjørndalens karriere er mangfoldig. I mer enn 23 år har han konkurrert i verdenstoppen. Han har vært en mester i å toppe formen til mesterskap og har åtte OL-gull og 20 VM-gull.

Les denne saken om den norske suksessen i vinterdirett 2015/16:

Les også

Tidenes beste norske skisesong

Flere saker om Ole Einar Bjørndalen:

Les også

  1. Fire bevis på at han ikke er for gammel

  2. Russerne elsker de norske skiskytterheltene: - Det er galskap

  3. Bjørndalen (42) tok sin 42. VM-medalje: - Jeg er stum av beundring

  4. Kanonløp av Bjørndalen (42) i Kollen-VM: - Det er helt utrolig

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor Lars Tjærnås forteller om masseslagsmål på Stamford Bridge hvor han selv fikk delt ut noen lusinger: