Skiskyting

De norske skiskytterne sjanseløse på sprinten

Tyske Franziska Hildebrand vant kvinnenes skiskyttersprint, mens Tiril Eckhoff ble beste norske på 17.-plass.

Tiril Eckhoff og de norske jentene skuffet på sprinten.

Hildebrand var klart bak verdenscupleder Gabriela Soukalova ut fra siste skyting, men med en sviende avslutning snek hun seg 0,3 sekunder foran i mål.

Finske Kaisa Mäkäräinen hadde også muligheten til å kjempe om seieren etter feilfri skyting, men hun havnet 2,3 sekunder bak i mål.

De norske skiskytterjentene, som tidligere har hatt gode opplevelser i Ruhpolding, skuffet. Tiril Eckhoff skjøt fire gode skudd på liggende før hun bommet. Hun holdt derimot god fart i sporet og lå bra an inn til siste stående. Stående skyting har vært hennes akilleshæl denne sesongen, og fredag var dessverre ikke noe unntak. Med to bom var hun sjanseløs til å kjempe med de beste. Hun endte 1.04 bak vinneren i mål på 17.-plass.

Marte Olsbu bommet en gang på liggende, men var den eneste av de norske som hadde feilfri stående skyting. Hun gikk i mål som nest beste norske jente på 25.-plass, slått med 1.24. Fanny Horn Birkeland bommet en gang på hver av skytingene og havnet 1.27 minutter bak på en 30.-plass.

Også Synnøve Solemdal bommet en gang på liggende og en gang på stående og endte tre plasser bak Birkeland, slått med 1.34 av vinneren.

Hilde Fenne bommet to ganger på hver av skytingene og endte på 2.38 bak på 62.-plass. Hun får dermed ikke gå lørdagens jaktstart. (©NTB)

Les også

  1. Kruttsterk norsk trippelseier: - Jeg sjanglet meg i mål

  2. Hilde Fennes ekstreme forvandling

  3. Skiskytter-jentene sprakk etter strålende åpning