Skiskyting

Nå jakter bronse-Bø gullrevansj

— I dag tapte jeg gullet. Sorry Norge, sa Tarjei Bø og fortsetter som han sluttet VM i fjor. Med en tredjeplass.

BRONSELAGET: Det var ikke bare smil hos de norske løperne etter bronsen. Fornøyd med pallplass, men de var så nær gull allerede i første øvelse i mesterskapet i sin egen lekegrind.

HOLMENKOLLEN: Det var ikke helt slik han så det for seg.

Det var ikke Martin Fourcade som skulle heve armene i jubel som den første over målstreken. Tarjei Bø hadde ikke visualisert seg selv komme halsende etter til en forsmedelig bronsemedalje.

27-åringen var ikke fornøyd etter at han hadde innledet VM på hjemmebane med en bronse sammen med lagkameratene på mixedstafetten. Det var gullet han ville vinne for laget.

Slik var åpningsdistansen:

Les også

Vi fulgte første øvelse i VM

Bø skuffet etter VM-bronse:

Les også

- Sorry, Norge

Fourcade etter maktdemonstrasjonen:

Les også

- Norge har allerede en konge

Fem kjappe bronse

Han har nok bronsemedaljer i premieskapet. Under fjorårets VM i Kontiolahti tok han fire bronse. Han avsluttet VM i Kontiolahti med en bronse på fellesstarten og han begynte VM i Holmenkollen med en bronse på mixedstafetten.

— Dette må det nå bli en slutt på. Jeg er den lei den statistikken. Jeg skulle heller blitt nummer fire, sa han og lo. Men bak smilet lå det en åre av alvor.

Vinnerskallen Tarjei Bø vil ikke være bronsegutten. I går visste han nøyaktig hvorfor det ikke ble gull. Han innrømmer gjerne at han sviktet på den liggende skytingen på sin ankeretappe.

-Jeg hadde jobbet veldig mentalt inn mot den stående skytingen. Jeg hadde tenkt på den ståendeserien i månedsvis. Det var den jeg trodde skulle bli avgjørende. Jeg var antagelig ikke nok skjerpet på den liggende skytingen rett og slett, sa Tarjei Bø etter løpet.

Siste nytt fra touren i Canada:

Les også

Været spolerer norsk plan: - Føles som 40 minusgrader

Som Sinnataggen

Tribunene i Kollen var overraskende fulle og publikumsbrølet var kraftig om ikke like kraftig som sist det ble arrangert VM i de samme løypene. På tribunene hadde 26-åringen også venner og kjente, pappa Klemet og mamma Aslaug var selvfølgelig til stede. Akkurat der og da var det ekstra irriterende å være den som ikke levde helt opp til forventningene.

Tilbakelent satt han på pressekonferansen og forklarte til alle som ville høre på hvordan han hadde det etter at han skjønte at det var han som hadde sviktet.

— Ut fra den liggende skytingen følte jeg med som Sinnataggen. Jeg var så sint at jeg hadde lyst til å sprekke. Jeg prøvde alt jeg klarte å ta inn på de foran, men det var ikke mulig.

Tarjei Bø går inn til bronse på VMs åpningsdistanse, mens Martin Fourcade jubler etter å ha gått Frankrike inn til gull.

Vant ikke bronse, tapte gullet

Mens han i fjor var i stand til å glede seg over bronsen, var det litt mer surmuling, i den grad Tarjei Bø surmuler da.

— I dag tapte vi gullet. I fjor følte jeg det mer som om vi vant bronsen, fortalte han før den internasjonale pressekonferansen etter løpet.

På liggende skyting skjøt han tre bom. Tre bom som skulle bli avgjørende for hele stafetten. Martin Fourcade og Simon Schempp fikk et forsprang stryningen aldri skulle klare å ta inn. Selv ikke en perfekt ståendeserie sendte ham inn i gullkampen igjen.

Marte Olsbu hadde skutt glimrende, Tiril Eckhoff hadde gjort jobben på annenetappen og lillebror Johannes Thingnes Bø sendte Tarjei Bø ut på siste etappe sammen med Tyskland, Frankrike og Ukraina.

Noen gledet seg

Skuffelsen i det norske laget var ikke jevnt fordelt. Marte Olsbu gikk sin første mixedstafett i mesterskap. Førstetappen eide hun. Løperen fra Froland var rask i sporet og sikker på standplass. Hun sendte Tiril Eckhoff ut på annenetappen på annenplass, bare sekunder bak Ukraina.

— Dette er den beste stafetten jeg har gått noen gang. Det var bare helt utrolig å gå her i dag og jeg fikk virkelig hjelp fra publikum på vei ut på sisterunden, sa hun etterpå.

Da Norge tok bronsen i fjor var det Eckhoff som på mange måter sviktet. Hun bommet så ofte at det ble strafferunde. Det ble ekstraskudd i år også, men hun var sikker der.

— Den strafferunden fra i fjor tenkte jeg ikke på. Og det er jeg veldig glad for.

Brukte flest ekstraskudd

Nå skal det sies at Tarjei Bø ikke var den eneste nordmannen som måtte skyte ekstraskudd. Norge skjøt 10 ekstra. To flere enn gullvinnerne Frankrike og tre flere enn sølvvinner Tyskland.

Det ble ikke lettere av at føret forandret seg underveis i løpet.

-Det ble utrolig vanskelig å gå fra de jeg gikk sammen med. Det var rett og slett ikke lett å gå på ski i dag, sa Johannes Thingnes Bø.

Yngste-Bø var på sin måte fornøyd med at det til slutt ble medalje.

— Hadde Ukraina skutt fullt på siste skyting, så hadde vi antagelig ikke vært her på medaljepressekonferanse en gang. Men samtidig så tror jeg at Tarjei hadde sørget for gull dersom han hadde gått ut i rygg på Fourcade og Schempp, fortalte Johannes.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  SPORT
  Publisert:

  Den 49 år gamle rapperen er like godt trent som en fotballproff. Testresultatene er knapt til å tro.

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5