Skiskyting

Tåka herjer i Kollen: - Det er helt i grenseland nå

Meteorologen lover at den skal lette til rennstart.

skoddaikollen-9254.JPG
  • Kurt B.M. Haugli

KL. 15.30: VM normaldistanse (20 km) for menn

HOLMENKOLLEN: i formiddage er det tåka som har vært det store samtaleemnet i Kollen. Klokken 15.30 skal det gås for gull på herrenes 20 kilometer.

Klokken 11.30 lå tåken tykk i anlegget.

— Det er helt i grenseland nå til å være forsvarlig å skyte. Men tåken kommer og går. For bare 10 minutter siden var det egentlig fine forhold, sier herretrener Egil Gjelland.

Han var på standplass med de VM-utatte som ikke skal gå dagens distanse, Lars Helge Birkeland og Erlend Bjøntegaard. De to måtte skifte til et større hullkorn på siktet for i det hele tatt kunne se blinken på en forsvarlig måte.

Har du sett disse sakene?

Les også

  1. Russerne elsker de norske skiskytterheltene: - Det er galskap

  2. «Vinner ikke russerne selv, så heier de på Bjørndalen»

Onsdag ble kvinnenes renn fremskyndet med to og en halv time for å unngå tåka. Det var et vellykket trekk. Tåka ble liggende tett i Kollen utover ettermiddagen og kvelden. Utsettelsen kom etter at arrangørene hadde rådført seg med meteorologene.

Det har de gjort også i dag. Kristen Gislefoss på Meteorologisk Institutt mener at tåken som nå ligger tett på skiskytterstadion, kommer til å lettet i løpet av ettermiddage og at det skal bli rettferdige forhold for skiskytterne.

Les og se dokumentaren om Emil Hegle Svendsens kronglete vei mot VM:

Les også

Emil Hegle Svendsen (30) var for dårlig trent. Han var ikke tent. Han hadde lyst til å legge opp. Men så bestemte han seg for å snu det.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor vi teller ned til seriestart i eliteserien: