Skiskyting

Hegle Svendsen slo Fourcade på tung norsk dag

Emil Hegle Svendsens sjuendeplass ble den norske beholdningen på verdenscupsprinten i Oberhof.

Emil Hegle Svendsen viste brukbar form på sprinten i Oberhof.

Hegle Svendsen, som har vært småsyk i jula, skjøt på seg kun én strafferunde i den tyske skimetropolen. Samme antall hadde Eberhard, men trønderen matchet ikke de beste på fart i skisporet.

I mål var han slått av Eberhard med 48,4 sekunder. Opp til italienske Dominik Windisch på tredjeplass skilte det samtidig ikke mer enn drøyt åtte sekunder.

Tsjekkiske Michal Slesingr ble nummer to. Han var 10,8 sekunder bak Eberhard.

- Det gikk greit, men det var tungt. Jeg synes det gikk jevnt hele veien, men det manglet litt. Sånn er det av og til, oppsummerte Hegle Svendsen overfor NRK.

Les også

Hegle Svendsens bryllup må vente til etter OL i 2018

Franske Martin Fourcade har dominert stort i verdenscupen så langt denne sesongen. Torsdag lyktes imidlertid ikke 28-åringen på standplass. Tre bom på stående var uvant kost fra franskmannen, som riktignok kompenserte mye med rakettfart i skisporet.

Fourcade var til slutt slått med 51,3 sekunder av Eberhard, men var i mål ikke mer enn tre sekunder bak Emil Hegle Svendsen. Franskmannen, som til slutt ble nummer åtte, gikk to strafferunder mer enn sin mangeårige norske konkurrent.

Henrik L'Abée Lund ble nest beste nordmann på sprinten. Han endte til slutt som nummer 20 etter én bom på hver av de to skytingene.

- Det var vanvittig tungt. Snøværet gjorde at man ikke fikk noe gratis. Det ble et hardt løp, sa han etter målgang.

Les også

Sundby om sprengkulden: – Det blir brutalt for alle

Ole Einar Bjørndalen måtte tåle tre strafferunder, mens Erlend Bjøntegaard og Vetle Sjåstad Christiansen klarte seg med henholdsvis to og én. Alle tre endte likevel langt ned på resultatlistene.

Torsdagens sprint danner grunnlag foran helgens jaktstart i Oberhof.

Johannes Thingnes Bø stilte ikke til start på sprinten. Han har blitt forkjølet og reiste torsdag hjem til Norge.

(©NTB)

Les mer om

  1. Emil Hegle Svendsen