Skiskyting

Svendsen mistet pallplassen etter spurtoppgjør

Emil Hegle Svendsen gikk seg opp fra syvende- til fjerdeplass – pallplassen tapte han i et sjeldent spurttap.

Emil Hegle Svendsen gikk seg opp fra syvende- til fjerdeplass i lørdagens jaktstart.
  • Marthe Ihle

De norske skiskytterguttene leter fortsatt etter VM-formen, en måned foran mesterskapet i østerrikske Hochfilzen.

Etter en skuffende sprint fredag, så det ut til å bli en reprise lørdag. Men etter forferdelige skyteforhold, klarte Emil Hegle Svendsen å redde dagen og kjempe seg inn til en fjerdeplass.

Svendsen gikk ut som nummer syv på lørdagens jaktstart, 48 sekunder bak østerrikske Julian Eberhard. Svendsen startet med å bomme, og skjøt ikke ett fullt hus under rennet. Men da konkurrentene også bommet, klarte Svendsen å ta seg opp i kampen om en pallplass.

De siste meterne hadde han følge av italienske Windisch, Lesser og Babikov. Italieneren ble derimot for sterk på oppløpet, og tok tredjeplassen. Svendsen måtte nøye seg med fjerde – godt over ett minutt bak vinneren.

Les også

Hegle Svendsens bryllup må vente til etter OL i 2018

Henrik L’Abée-Lund imponerte og skjøt ti blinker ned, før bommingen også begynte for hans del.

Martin Fourcade tok igjen en imponerende verdenscupseier. Franskmannen gikk ut på en åttendeplass, men brukte rennet til å ta sakte, men sikkert inn på teten. På tredje skyting var forspranget spist opp, og Fourcade fylte da de andre bommet. Det ga ham et forsprang på 36 sekunder før siste skyting.

På siste skjøt han, naturligvis, også fullt. Dermed ble det nok en seier for den suverene franskmannen. Tyske Arnd Peiffer havnet på annenplass.

PS! To medaljekandidater foran VM, Bø-brødrene, deltok ikke i rennene i Oberhof på grunn av skydom.

Les mer om

  1. Emil Hegle Svendsen