Skiskyting

VM-dronningens oppfordring: - Få dere barn, jenter

Marie Dorin Habert er småbarnsmor og trippel verdensmester.

MEDALJER I FLENG: Marie Dorin Habert er VM-dronning med sine tre gull, to sølv og en bronse. Hun er småbarnsmor og kan anbefale det å få barn til sine konkurrenter.
  • Kjetil Flygind

HOLMENKOLLEN: Det var etter at den suverene franske jenta hadde cruiset inn til sitt tredje gull i mesterskapet. I tillegg hadde hun to sølv og en bronse. Hun har vært på pallen i alle VMs øvelser.

Les også

Fikk «kjeft» av ektemannen før hun skulle gå

Største triumfer som mor

For halvannet år siden ble hun mor til en datter, Adele. Det har åpenbart gjort henne godt. Hennes triumfer som skiskyttere har hun opplevd etter at hun ble mor. Derfor hadde hun en helt klar oppfordring til sine konkurrenter på den internasjonale pressekonferansen.

— Få dere barn jenter. Gjør som meg, sa Dorin Habert og så seg rundt på sølvvinner Laura Dahlmeier og bronsevinner Kaisa Mäkäräinen.

De to som ikke nådde helt til topps på pallen på jentenes siste øvelse i Kollen smilte høflig. Da vi spurte den finske eneren Mäkäräinen om det var aktuelt med barn og familie, var hun klar.

Les også

Tårene kom for utladet Tiril

— Jeg orker ikke å snakke om barn. Vær så snill. Dere får ikke noe svar uansett, sa den 33 år gamle finske skiskytteren.

Dorin Habert er klar på at det ikke har vært noen ulempe å få barn. Hun mener at den kan gjøre deg sterkere som idrettsutøver.

— Fødslene var tøff. Tøfferen enn å gå en VM-øvelse, fortalte hun Aftenposten etter gulløpet.

Litt nattevåk gjør ingenting

Hun har med seg mann og barn i Kollen og selv om det kan bli litt nattevåk, så mener hun at livet som småbarnsmor også gir henne styrke som idrettsutøver.

— Det er flott å være mor og det er perfekt for kvinnelige idrettsutøvere og har barn, fortalte 29-åringen, opprinnelig fra Lyon.

Les også

Eckhoff skjøt seg bort: - Nå er det helt slutt. Jeg er så sliten.

Alle hennes VM-gull har kommet etter at lille Adele kom til verden. I fjor i Kontiolahti tok hun to gull og nå tre gull i Kollen-VM året etter. Uttellingen i Kollen overrasker henne.

— Jeg hadde aldri drømt om dette før mesterskapet, sier hun som nå vil reise fra Kollen med flere medaljer enn landsmann Martin Fourcade.

Dersom han er VM-kongen er det ingen tvil om at det er Marie Dorin Habert som er VM-dronningen.

Flott møte med kongen

Ikke langt bak Habert kommer tyske Laura Dahlmeier. Også hun har vært på pallen på alle distanser, men det har bare blitt ett gull. Hun strålte likevel etter sølvplassen på 15-kilometeren.

— Det aller største var å få møte kongen. Og så kommer de fantastiske medaljeutdelingene i Oslo sentrum, fortalte hun etter at det hele var over.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor vi teller ned til seriestart i eliteserien:

Les også

  1. Statsministeren hyller gullguttene: - Bygger nasjonalfølelse

  2. Svendsens melding etter gullfesten: - Dette blir ikke mitt siste VM

  3. Suksesstrenerne startet med en real krangel

Les mer om

  1. Tiril Eckhoff