Hegle Svendsen er vraket fra VM-laget

Bø-brødrene får ansvaret sammen med Eckhoff og Olsbu på mixedstafetten.

UTE AV LAGET: Emil Hegle Svendsen får ikke gå mixed-stafetten i VM i Oslo.

HOLMENKOLLEN: Sportssjef Morten Aa Djupvik og hans to trenere Egil Gjelland (herrer) og Stian Eckhoff (kvinner) har valgt å satse på de to jevneste av de norske skiskytterne denne vinteren da de skulle ta ut herreløperne på mixedstafetten. Stafetten åpner konkurransene i VM i på hjemmebane.

Jevne stryninger

Marte Olsbu (t.v) Tiril Eckhoff, Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø skal gå for det norske laget.

Stryn-ekspressene Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø har vært de to jevneste herreløperne denne sesongen. De to veteranene og mer meritterte løperne Emil Hegle Svendsen og Ole Einar Bjørndalen står dermed over åpningsdistansen i VM på hjemmebane.— Det blir et realt show dette fra start til mål. Vi har flotte damer på laget og en lillebror som har vært verdens beste skiskytter i perioder denne sesongen, sier Tarjei Bø.

Emil Hegle Svendsen skulle gjerne ha gått, men slet med formen etter jul og droppet konkurransene i Canda og USA. Dermed velger landslagsledelsen en annen løsning.

— Jeg går gjerne hvis jeg blir tatt ut, sa han i forrige uke, men var forberedt på at landslagsledelsen kunne velge Bø-brødrene.

Eckhoff, sikreste av alle

En løper har lenge vært klart på dette mixedlaget. I en ujevn sesong for de norske jentene har Tiril Eckhoff vært i en klasse for seg, blant de norske, i de fleste konkurransene.

— Tiril har vært ustabil på skytingen, men farten i sporet hennes veier opp for det, sa bror og trener Stian Eckhoff til Aftenposten for en ukes tid siden.

Derimot har det vært vanskeligere å finne frem til den siste jenta på laget. I VM i fjor var det Fanny Horn Birkeland som fikk oppgaven. Hun har hatt en svært ujevn sesong.

Tre av fire som i fjor

Dermed ble det Marte Olsbu som ble valgt til slutt. Olsbu er den av jentene som har hatt flest plasseringer blant de 20 beste denne sesongen når vi ser bort fra Tiril Eckhoffs prestasjoner.

— Jeg har ikke gått så mange mixedstafetter, men jeg har gått en del andre stafetter og jeg håper og kunne prestere på mixed også, sier Olsbu.

Dermed blir stafettlaget i VM i Kollen likt laget som Norge stilte med i VM i Kontiolahti for ett år siden på tre av fire plasser. Den gang tok Norge bronsemedalje.

På mixedstafetten går de to jentene de to første etappene, mens guttene avslutter. I fjor var det Tarjei Bø som gikk ankeretappen for Norge.