Skiskyting

Bjørndalen fikk hjelp av Sundby

De leder begge verdenscupen i sin idrett og de samarbeider om å bli best.

LEDER VERDENSCUPEN: Ole Einar Bjørndalen konkurrerte lørdag med den gule ledertrøyen for første gang siden 2009.
  • Kurt B.M. Haugli

ÖSTERSUND: Ole Einar Bjørndalen henter hjelp hos andre enere.

Da er det ikke unaturlig at han har inngått et samarbeid med langrenns absolutt beste løper for tiden, Martin Johnsrud Sundby.

  • Vi har gjort en del sammen og før OL i Sotsji bidro han veldig mye. Han snakket om hva han har lykkes med og vi gikk veldig nøye gjennom det som jeg kunne forbedre meg på. Vi hadde intense diskusjoner og han deler totalt om alt han kan. Det har vært til stor hjelp for meg, forteller Ole Einar Bjørndalen til Aftenposten.
Les også

Bjørndalen beholder ledertrøyen etter ny pallplass: – Jeg er overrasket

Best i Norge

Bjørndalen har foran denne sesongen skaffet seg en treningstrailer med både vektrom og rulleskimølle. Traileren følger Bjørndalen og var på plass i Val Senales da han hadde et høydeopphold der i månedsskiftet oktober/november. Martin Johnsrud Sundby var der samtidig og benyttet seg av muligheten til å trene i traileren.

SUVEREN: Martin Johnsrud alene til mål på Lillehammer søndag.
  • Martin har bidratt mye til utviklingen av fysisk trening i Norge. Han er jo "gal" i det han gjør, og han tør virkelig å utfordre grenser. Sist vi snakket sammen var på høydesamlingen i Val Senales. Nå har de to løperne suksess på hver sin kant. Martin Johnsrud Sundby virker utilnærmelig i langrennsløypa og har den gule ledertrøyen i verdenscupen. Ole Einar Bjørndalen overrasket veldig mange da han vant 20 kilometeren onsdag. I går var han på pallen nok en gang på sprinten og beholder ledertrøyen i verdenscupen.
Les også

Firedobbelt norsk da Sundby var overlegen: - Mitt beste renn noensinne

Nyter livet på toppen

Selv om Bjørndalen sjelden snakker i store ord, er det ikke vanskelig å se at han nyter å være helt der oppe igjen. Etter 2010 har det vært tunge perioder og han har ikke hatt ledertrøyen i verdenscupen siden 2009. Ikke bare takler han vanskelig forhold på skytebanen. Farten i sporet er bedre enn på lang tid. Ettersom han var syk i juni og juli, så mener Bjørndalen at han ennå er inne i en grunntreningsfase.

Martin Fourcade vant gårsdagens sprint og hadde farten til en topptrimmet langrennsløper i sporet. Han slo Bjørndalen med 50 sekunder, men skiskytterlegenden hadde samme fart som Fourcade på den siste runden.

  • Det kan ha hatt noe å bety at jeg avsluttet min høydetrening litt senere enn mange av de andre konkurrentene. Jeg er midt inne i de dagene etter høydetrening hvor effekten kanskje er best, sier Bjørndalen.

På sprinten ble Johannes Thingnes Bø nr. 6, Emil Hegle Svendsen nr. 7, Henrik L’Abée-Lund 12, Tarjei Bø nr. 29 og Lars Helge Birkeland nr. 58. Sprinten la grunnlaget for dagens jaktstart.

Les også

  1. Svensk ekspert sammenligner Sundbys utklassing med Mühleggs dopseier

  2. - Det er bare å se på dem som mat, og ete dem opp én etter én

  3. Norges nye stjerneskudd: - Tragisk og synd for sporten

Les mer om

  1. Ole Einar Bjørndalen
  2. Martin Johnsrud Sundby