Ålgård-gutt herjet i NM: – Kult å kalle seg dobbel norgesmester

Martin Nevland (16) tok begge gullmedaljene i de individuelle øvelsene for landets 17-åringer i skiskyting.

Det var en fornøyd Martin Nevland (16) som sikret seg begge medaljene i de individuelle konkurransene i NM.
  • Anders Boine Verstad

På Ole Einar Bjørndalens hjemmebane i Simostranda herjet Nevland med konkurrentene i de individuelle konkurransene.

Fellesstarten på fredag ble en spennende affære helt frem til siste skyting. Nevland kom inn som annenmann på standplass. Der gjorde han jobben sin og fikk kun en bom. Byåsen-løperen Ulrik Olsen Brimi fikk to strafferunder. Dette gjorde at han sikret helgens første gull med 13 sekunders margin.

Det ble ingen feiring denne dagen, for allerede lørdagen etter ventet NM-sprinten for guttene i 17-årsklassen. Her var det derimot ingen tvil hvem som var best. Nevland skjøt to fulle hus og sikret seg sin andre gullmedalje med over et minutt.

– Jeg måtte selvfølgelig feire litt når jeg kom hjem. Det ble noe ekstra sjokoladepudding etter middagen, det er lov etter en slik helg, sier Nevland.

Les også

Les også: Figgjo skaper nye skiskytteress

Favorittstempel null problem

Ikke siden Annette Sikvaland, Åse Idland og Kjell Ove Oftedal har Gjesdal hatt lokale skiskyttere som har tatt to gull i ett og samme mesterskap. Med helgens bragd er Nevland med på den eksklusive listen.

– Du nevnes i samme setning som blant annet Annette Sikvaland som har flere medaljer i VM. Er du redd for forventningspresset?

– Favorittstempelet skal ikke være noe problem. Det gjelder å gjøre det samme som tidligere. Jeg blir ikke så lett skremt, jeg synes bare det er kult, sier en selvsikker Nevland.

Les også

Figgjos nye skiskytteress tar steget inn i juniorklassen

Langrenn det neste mål

16-åringen er førsteårs-junior. Sesongen 2017/2018 er det er første året han går med geværet på ryggen og skyter stående, dette er ikke et problem for en som har 700 treningstimer i året.

Det som derimot kan hemme det fremadstormende talentet er snømangel. I løpet av året legges det ned mange hundre timer på rulleski. Når snøen kommer i Brekko tilbringes tiden der, og de fleste helgene på hytten i Sirdal.

Etter den meget suksessrike helgen venter det nå to treningsuker, denne gangen med mer fokus på ski. For om to uker skal Nevland i ilden i Norges nasjonalanlegg og måle krefter med langrennsløperne.

– Jeg satser på en god gjennomkjøring i Holmenkollen. Deretter håper jeg på å gjennomføre resten av sesongen slik den har begynt, sier Nevland.