Thingnes Bø fleipet med broren: – Han sa jeg aldri kom til å vinne i Kollen

Johannes Thingnes Bø får skryt etter seier i Holmenkollen. Nå har han i tillegg én seier mer enn storebroren.

Johannes Thingnes Bø (t.v.) og Tarjei Bø kunne feire både seier for lillebror og en etterlengtet opptur for storebror.

HOLMENKOLLEN: Johannes Thingnes Bø (23) har vært den store beholdningen for skiskytterlandslaget denne sesongen.

Fredag leverte han en strålende konkurranse på sprinten i Holmenkollen. Ti treff av ti mulige holdt til seier, foran Martin Fourcade og Anton Sjipulin.

– Da Tarjei vant her sa han jeg aldri kom til å vinne i Kollen, men det er jo typisk han å si. Nå har jeg to seiere og han har én, fortalte en ekstatisk Johannes Thingnes Bø etter triumfen.

Etter at Thingnes Bø først traff alle blinkene på første skyting, ble NRKs eksperter svært imponert over ståendeserien, der 23-åringen skjøt raskt og sikkert.

– Han er så solid. Han har utviklet seg enormt som skytter. Det imponerer meg veldig. Det er flott, altså. Fem gode treff! sa en engasjert Ola Lunde.

Les også

Bjørndalen utsatt for tyveri på vei til OL-byen

Ole Einar Bjørndalen skuffet på Holmenkollen-sprinten. Her ved målgang.

– Legg merke til blikket

Da TV-kameraene viste en reprise fra skytingen, la den rutinerte NRK-kommentatoren merke til Bøs øyne.

– Legg merke til hvor fandenivoldsk han er i blikket, sa Lunde, og forklarte videre:

– Det er ikke de sjanseseriene han drev med i fjor. Nå er det mye mer kontroll over alt han gjør. Han skyter med mye større sikkerhet.

Les også

Norges VM-helt ruset seg på heroin i mange år: «Skistjerner takker meg for at de ikke havnet i den samme fellen»

– Føler meg tryggere

Da Thingnes Bø ble spurt om skytefremgangen, svarte han:

– Jeg føler meg tryggere på å skyte fem av fem nå. Vi har gjort noen justeringer på børsa, men det viktigste er det Siegfried (Mazet, landslagets skytetrener, jou.anm.) har gjort oppe i hodet mitt. Jeg skyter på samme måte som før, men måten jeg tenker på er annerledes.

– Før tenkte jeg at hver skyting skulle være på 20 sekunder, mens nå skal det bare være i midten.

Storebror Tarjei Bø lot seg også imponere.

– Han er blitt så god til å skyte. Det har vært masse snakk om resultatene våre i år, men Johannes har levert til tusen. Forvandlingen han har gjort på standplass er veldig imponerende.

Les også

Slik var Thingnes Bøs reaksjon da han så hvor nær han var VM-gull: – Nei, kødder du?

– Føltes ikke så bra

Det var en tydelig nervøs Thingnes Bø som ventet på at resten av løperne skulle gå i mål. Mens Thingnes Bø sto og ventet på at alle løperne skulle komme i mål, brukte han ordene «både og» om egen prestasjon.

Det føltes ikke så bra. Jeg var pinnestiv, men jeg klarte å gå helt inn, sa en nervøs Thingnes Bø til NRK, som la til at han var «kjempefornøyd med løpet».

Da russiske Anton Sjipulin, som startet sist av kanonene med nummer 106 på brystet, skjøt fullt hus på siste stående, lå det an til en sekundstrid på sisterunden.

Sjipulin tapte imidlertid sekunder på den siste runden, og dermed kunne Thingnes Bø juble for en klar seier. Til slutt ble russeren nummer tre, 13,6 sekunder bak en lettet Thingnes Bø.

– Det er det største man kan vinne, utenom mesterskap, sa Thingnes Bø til NRK om Holmenkollen-triumfen.

God dag for Bø-familien

Dette var Thingnes Bøs andre verdenscupseier for sesongen. Stryningen er dessuten den eneste norske herreløperen som har vunnet i verdenscupen denne sesongen. Dermed går han ut først på lørdagens jaktstart.

– Det er jo verst å starte først, men nå har jeg et lite forsprang til resten. Vi får se om jeg velger en rolig førsterunde eller lar andre hente inn. Det må skytes godt i morgen også.

Blant de øvrige norske fredag, ble Tarjei Bø neste beste norske med en sjetteplass. Dermed er begge Bø-brødrene pallkandidater på lørdagens jaktstart.

– Det var det beste løpet jeg har gått i år. Veldig artig at det kom på hjemmebane også. Utgangspunktet er perfekt før jaktstarten. Jeg tror det er trøtte bein foran meg, sa Tarjei Bø.

Et annet norsk lyspunkt var 24-åringen Fredrik Gjesbakk, som ble fjerde beste norske med en 25. plass.

Emil Hegle Svendsen ble nummer 20, mens Ole Einar Bjørndalen ble nummer 46, knappe to minutter bak Thingnes Bø.

– I dag funket det ikke i det hele tatt. Årets tyngste løp rent fysisk. Det var tungt fra start til slutt, sa Bjørndalen etter målgang.

https://api.schibsted.tech/proxy/content/v3/publication/sport/multimedias/d3b140fa59a06721809b3c80a4f16f78v