Skiskyting

Bø henter inspirasjon fra «Iskrigerne»: - Skal være kontrollert sinnssyk

Tarjei Bø bruker YouTube og Iskrigerne som tenning foran 20-kilometeren.

Tarjei Bø ser på klipp fra gamle normaldistanseløp for å finne tilbake til godfølelsen.
 • Kurt B.M. Haugli
 • Espen Hansen
  Aftenposten

— Man må være offensiv, men det må være kontrollert. Det er som han i Iskrigerne (TV 2-program om ishockeyspillerne i Vålerenga)sier, man må være kontrollert sinnssyk. Jeg skal snakke med han Svenna (hjelpetrener i Vålerenga) i ettermiddag og få noen gode tips, sa en humoristisk Tarjei Bø to dager før han skal ut på det som på skiskytterspråket heter ”normaldistansen”.

20 km langrenn, fire skytinger, to liggende og to stående. Et helt minutt i straff for hver bom.

— Det er en skytekonkurranse, er alle skiskyttere enige om.

Les også

Her er laget som skal jakte VM-gull på torsdag

Lenge siden sist

Det er over 1100 dager siden Tarjei Bø sist vant et stort skiskytterrenn. Det var i sprinten i Holmenkollen i 2013. Han vet altså hvordan det er å vinne i VM-arenaen.

TV 2s serie om Vålerengas hockeylag, kalt «Iskrigerne», har hatt to populære sesonger.

Enda viktigere: Tarjei Bø vet hvordan det er å vinne 20-kilometeren i et VM.Det skjedde i Russland i 2011, da karen fra Stryn var verdens beste skiskytter.

Bildene fra den gang har han brukt nå for å komme ovenpå etter en VM-start som slett ikke har vært opp til forventningene. 54.-plassen på sprinten var et lavmål.

Les også

VM-overraskelsen: - Uten Hanevold hadde jeg ikke vært her

— For dårlig forberedt

— Hverken under mixedstafetten eller sprinten følte jeg at jeg ble slått fordi jeg var helt elendig. Men fordi jeg ikke fikk ut mitt beste. Og det er det verste. Jeg følte at jeg tapte fordi jeg ikke hadde forberedt meg bra nok. Når du bruker et år på å forberede deg, og da ikke få ut det beste, må du bare slå deg selv i trynet og våkne opp, forklarte han atskillig mer alvorlig enn i sin omtale av Iskrigerne.

— Jeg var ikke helt på plass på skytingen. Når du gleder deg masse og har forventninger, er det lett at du ramler ut når det gjelder.

Les også

Djupvik: - Nå blir jeg tatt for å være historieløs, men det driter jeg i

De siste dagene har han tydd til YouTube for å komme inn i det igjen.

— Jegg måtte få tilbake godfølelsen, så jeg så tilbake på det normalprogrammet som jeg vant. I tillegg så jeg noen andre normalprogram der du ser at folk virkelig kjemper helt til siste slutt. Det er aldri over. Det blir som regel avgjort på siste skyting der også, for det er der folk ramler ut, understreket han før han forklarte hvordan han gjorde det da og skal gjøre det torsdag:

— Jeg hadde lagt opp et løp som skulle være best fra A til Å. Jeg gikk sakte i starten og skjøt godt, økte tempoet underveis og gikk den beste sisterunden. Det løpet var bra gjennomført. I forhold til den distansen var det perfekt. Og selv om jeg skjøt om gullet var jeg uredd på slutten, sa Bø.

Det er ingen grunn til å frytkte noe som helst i Holmenkollen heller.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  KOMMENTAR
  Publisert:

  En 90 minutters kraftanstrengelse

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5