Marte Olsbu Røiseland viste form i comebacket

Marte Olsbu Røiseland (32) viste fin form i sesongdebuten i Pokljuka - nesten 300 dager etter forrige gang hun deltok i verdenscupen.

ENDELIG TILBAKE: Marte Olsbu Røiseland er tilbake etter sykdom. Her i aksjon i Ruhpolding i januar i fjor.

Svenske Elvira Öberg leverte en fenomenal prestasjon på sprinten. To fulle hus og god fart i sporet sørget for en sterk svensk seier i Slovenia. Franske Julia Simon og italienske Dorothea Wierer utgjorde resten av trioen som fullførte på pallplass.

Olsbu Røiseland som ikke hadde konkurrert i verdenscupen siden mars i fjor leverte også godt i Pokljuka. Med fullt hus på første skyting forlot hun standplass med et svært imponerende utgangspunkt. Det skulle likevel komme en bom for Røiseland, som til slutt gikk inn til en 16. plass.

Røiseland ble i fjor rammet av virussykdommen helvetesild. Det sørget for et langt opphold uten trening og konkurranse. Det var derfor knyttet stor spenning til hvordan formen ville være i comebacket.

– Jeg koste meg veldig i starten av løpet, men så ble det kjempetungt. Jeg gikk på gammel vane, og tenkte at jeg var i samme form som i fjor. Det fant jeg raskt ut at jeg ikke var, og fikk en liten smell allerede på førsterunden. Det er en lærepenge, sa Røiseland til NRK etter sprinten.

Les også

Olsbu Røiseland endelig tilbake: – Håper jeg ikke har glemt altfor mye

Beste norske prestasjon i Pokljuka var det Ingrid Landmark Tandrevold som sto for. Tandrevold åpnet med fullt hus på første skyting, men måtte også nøye seg med fire av fem på den andre. Farten i løypen var heller ikke nok til å redde inn strafferunden for Tandrevold som dermed måtte nøye seg med en 9. plass.