Skiskyting

Thingnes Bø fortsatte «marerittrekken» – har ikke vunnet siden januar

Forhåndsfavoritt Johannes Thingnes Bø (28) bommet igjen, og leverte sitt svakeste verdenscuprenn på sprint siden OL i 2018. Nå har han gått 16 renn på rad uten individuell seier.

SKUFFET: Johannes Thingnes Bø har ikke vunnet siden fellesstarten i Anterselva i januar 2021.
  • Mattis Holt, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

I helt strålende østerriksk solskinn - men uten publikum på tribunen - gikk Johannes Thingnes Bø ut som favoritt midt i startfeltet på sprinten i Hochfilzen.

Med 15 renn på rad uten individuell seier var det selvsagt den øverste plassen på pallen som var målet for den seiersvante 28-åringen fredag.

– Det er alltid lov å håpe, sa Bø til NRK før rennet.

Men Thingnes Bø bommet to ganger på første skyting, og var ute av seierskampen allerede da. Etter nok en bom på stående, samt en dårlig sisterunde, var det bare å gi opp en topplassering.

– Han er jo ikke i form. Det går ganske tungt her for Johannes Thingnes Bø, var dommen fra NRKs ekspert Ola Lunde.

Det er Thingnes Bø selv enig i.

– Jeg følte meg skikkelig svak i løypa. Det var virkelig et slit fra start til slutt. Jeg feiget ut i hver sving og bakketopp. Alt var liksom feil. Det var håpløst, sier han til NRK.

– Hvorfor var det sånn? spurte NRKs reporter.

– Det vet ikke jeg. Det var nesten så jeg begynte å evaluere hva jeg må gjøre fremover ute der, og da har man litt feil fokus. Det er trening som må til for å rette opp dette.

FEILET: Han bommet på standplass, og feilet i sporet. Det ble en marerittdag for Johannes Thingnes Bø. Dette bildet er fra rennene i Östersund i forrige uke.

Dermed er det nå 16 individuelle renn på rad uten seier for Norges beste skiskytter de siste årene, og ettersom det er jaktstart i morgen blir det etter alle solemerker 17.

Fellesstarten i Anterselva fra januar 2021 var sist han sto øverst på pallen. I VM ble det også «bare» en bronsemedalje individuelt på fire renn.

28-åringen endte på 29. plass. Det er hans dårligste resultat på sprinten siden OL i Pyeong Chang i 2018.

Da var det opp til storebror Tarjei Bø å redde familiens, og Norges ære i Østerrike. Med en bom på siste skyting måtte han levere en enorm sisterunde for å ta Johannes Kühns monstertid. Det klarte han ikke - og også Tarjei tapte tid inn mot mål.

På sent startnummer kom også fjorårets sensasjon Sturla Holm Lægreid, men også han bommet to ganger på siste skyting.

I stedet var det tyske Johannes Kühn som tok seieren. Han har aldri vunnet i verdenscupen tidligere. Han fikk sjansen på det tyske laget etter to 4.-plasser og 3. plass i IBU-cupen i Idre.

Nå er han Tysklands beste.

STERK: Thingnes Bø sin navnebror Johannes Kühn leverte en enorm sisterunde. Han var nesten 25 sekunder raskere enn Thingnes Bø.

Les mer om

  1. Vintersport
  2. Johannes Thingnes Bø