Skiskyting

Nå bygger Bjørndalen hus i Minsk

Hviterussland blir basen for Bjørndalen og Domratsjeva.

BYGGER NYTT: Daria Domratsjeva og Ole Einar Bjørndalen er i ferd med å bygge seg en stor enebolig like utenfor Minsk i Hviterussland.
  • Kurt Haugli

Det gikk ikke lenge fra Ole Einar Bjørndalen og Darja Domratsjeva annonsert offentlig sitt forhold og fortalte at barn er på gang, til det dukket opp flere nyheter (og rykter) om hvordan de planlegger livet.

Huset begynner å bli ferdig

Den russiske avisen Sovsport.ru kunne med betydelig grad av sikkerhet forteller at de to allerede lenge har vært i gang med byggingen av en stor enebolig ikke langt fra hovedstaden i Hviterussland.

Bjørndalen bekreftet selv på en pressekonferanse i Oslo tirsdag at han og familien kommer til å bo deler av året i Hviterussland. Byggingen av en stor enebolig i Minsk tyder på at det er Darja Domratsjevas hjemland som kommer til å bli hovedbasen for paret som venter barn i oktober.

I går fortalte Bjørndalen om både sin videre karriere som skiskytter og barnefar:

Les også

Bjørndalens kjæreste om å bli mamma: - Det største som har skjedd i livet mitt

Utflytter

Bjørndalen har allerede bodd utenfor Norge i en årrekke. Bygdegutten fra Simostranda har hatt sin base i den lille landsbyen Obertilliach helt sør i Østerrike. Landsbyen som ligger helt opp mot grensen til Italia har bare drøye 600 innbyggere.

FORTSETTER: Ole Einar Bjørndalen ankommer pressekonferansen sammen med Olympiatoppens mediesjef Halvor Lea tirsdag morgen.

En rekke russiske og hviterussiske medier bringer i dag meldingen om Bjørndalen-familiens bygging av en stor enebolig i landsbyen Laparavichy en drøy halvtimes kjøring utenfor storbyen Minsk. Ifølge Sovsport.ru er det snakk om bygging av en enebolig med utseende som et cruiseskip. Det er også angivelig naturlig ettersom tomten ligger like ved den store innsjøen utenfor Minsk som også kalles Minsksjøen eller Minskhavet.

Moderne og stort

Det russiske nettstedet Charter 97 (Хартыя'97) har også et bilde av det som angivelig skal være huset under oppføring. Likheten med et cruiseskip er ikke slående. Det viser heller et bilde av en stor enebolig i moderne funksjonalistisk stil.

Tomten som huset blir bygget på er det ifølge den russiske avisen Sovsport Darja Domratsjeva som har kjøpt.

Pleier russiske sponsorer

Ole Einar Bjørndalen kommenterte ikke husbyggingen på tirsdagens pressekonferanse og har ikke vært tilgjengelig onsdag. Han er i Moskva for å delta på en pressekonferanse for sin klokkesponsor Certina. Var det mange medier til stede på Olympiatoppen tirsdag da han annonserte vider satsing og barnefødsel, vil det være oppstyr i Russland. 90 journalister har meldt sin ankomst til pressekonferansen.

Ole Einar Bjørndalen er stor i Russland og en av hans viktigste private sponsorer er russisk. Det er sponsormerkene fra den russiske sportsbutikkjeden Skimir som har prydet halvparten av hans treningstrailer denne sesongen. Andre halvpart var sponset av DNBs Vipps. Kommende sesong vil bussen trille rundt i Europa med sponsormerker kun fra russiske Skimir.

Like du skiskyting og kjærlighet. Mer om Bjørndalen og Domracheva finner du her:

Les også

  1. Om livet som toppidrettsforeldre: - Vi hadde med oss barnevakt overalt

  2. Babylykke for begge: Skikongen sendte Bjørndalen sms etter nyheten

VIDEO:

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor Lars Tjærnås forteller om masseslagsmål på Stamford Bridge hvor han selv fikk delt ut noen lusinger: