Skiskyting

Tysker knuste Bjørndalen og Bø på jaktstarten

Simon Schempp fra Tyskland fulgte opp sprintseieren og vant lørdagens jaktstart i skiskyting. Tarjei Bø ble beste nordmann på 4.-plass.

Ole Einar Bjørndalen, her i aksjon under normaldistansen i Östersund.
  • NTB

Simon Schempp fra Tyskland fulgte opp sprintseieren og vant lørdagens jaktstart i skiskyting. Tarjei Bø ble beste nordmann på 4.-plass.

Schempp imponerte igjen, skjøt 20 av 20 mulige treff og seiret i ensom majestet. Verdenscupleder Martin Fourcade på 2.-plass var slått med 16,6 sekunder, mens Anton Sjipulin vant en duell med Bø om tredjeplassen.

Det ble bare nesten for de norske skiskytterne. Da de var i posisjon til å avansere, sviktet de på standplass.

– Det ble dessverre en bom for mye. Jeg skjønte at seieren glapp da jeg kom inn til siste stående og så at Schempp skjøt feilfritt. Jeg mistet nok litt av initiativet da, men det var min egen feil at jeg bommet, sa Tarjei Bø til NTB.

Les også

Siste skyting felte de norske herrene i Pokljuka

Startet godt

Ole Einar Bjørndalen gikk ut som nummer to, Tarjei Bø som niendemann og Emil Hegle Svendsen to plasser bak. Det startet bra for de norske, som skjøt feilfritt på de to første liggende skytingene. De avanserte ikke særlig ettersom også konkurrentene skjøt godt.

Mens Schempp og Fourcade i tet skjøt feilfritt på første stående, måtte Bjørndalen ut i en runde. Bø fikk derimot ned alle blinkene og gikk ut på tredjeplass, 21,5 sekunder bak. Også Svendsen måtte tåle en runde på første stående.

På den siste avgjørende stående skytingen traff Schempp alle blinkene for fjerde gang og kunne cruise inn til sin annen strake seier. Han er nå oppe i åtte verdenscupseirer totalt i karrieren. Det var tredje gang han fulgte opp en sprintseier med ny triumf i jaktstarten.

Må få bedre avslutninger

Bø måtte tåle en bom og havnet i duell med russeren Anton Sjipulin om tredjeplassen. Den duellen tapte han midtveis ut på sisterunden da russeren skaffet seg en luke. Både Svendsen og Bjørndalen måtte tåle en ny bom og endte på henholdsvis sjuende— og åttendeplass.

– Jeg synes det var et bra løp bortsett fra avslutningen. Jeg tok jo inn en del på de i teten, men Sjipulin var litt for god for meg. Det slike avslutninger jeg må bli bedre på framover, sa Bø.

Henrik L'Abée-Lund måtte ut i en strafferunde etter første liggende og en på første stående. Han hadde heller ingen god dag i sporet og endte på 47.-plass.

(©NTB)

  • Mange av våre lesere har lest disse sakene i dag:
  • Svensk skistjerne innrømmer: – Petter Northug har rett
  • Johaug om vennen og rivalen: - Jeg lider sammen med henne

Hør siste episode av Aftenpodden Sport:

Les også

  1. Nedtur for skiskytterjentene i Pokljuka

  2. Seieren glapp for Bjørndalen etter nytt kanonløp

  3. Emil Hegle Svendsen måtte vrake 50 skipar

  4. Tarjei Bø misset pallen på siste skyting

  5. Tarjei Bø på pallen i Hochfilzen