Stina Nilsson langt bak - norsk EM-sølv

Stina Nilssons debut i skiskytter-EM i dag ble ingen høydare.

TO BOM: Stina Nilsson har fortsatt en jobb å gjøre før hun hevder seg i skiskyting.

På dagens sprint i Polen ble det en strafferunde på liggende skyting og en stående på svensken. Dermed ble det umulig for den tidligere langrennsspesialisten å hevde seg i toppen.

Hun endte på en 42. plass i Duzniki Zdro. På tre sprintene hun har gått i IBU-cupen har en 99. plass, en 69. og en 22. plass.

Nilsson var ikke spesielt rask på skiene i dag og hadde bare 29. beste tid i sporet. I mål var hun 1.26 bak vinneren. Dermed har Nilsson en jobb å gjøre på lørdagens jaktstart som tar utgangspunkt i dagens sprint.

Karoline Erdal skjøt feilfritt og tok sølv på distansen.

Baiba Bendika (29) fra Latvia vant rennet, 5,7 sekunder foran Erdal og med Anastasie Sjevtjsenko fra Russland på tredjeplass.

Bendika ble nummer 41 på normaldistansen tidligere i uken. Da hadde hun seks bom. Den distansen fikk ikke Stina Nilsson gå.

23-år gamle Karoline Erdal hadde 7,2 sekunders ledelse på Bendika etter andre skyting men tapte en del på den siste runden.

Emilie Kalkenberg skjøt også feilfritt i dag og tok en 6. plass. Aasne Skrede, som vi først feilaktig skrev hadde tatt sølvet, endte til slutt på en 7. plass. Også hun hadde 10 treff.

PS! Herrenes sprint starter klokken 14.00 med seks nordmenn til start.