Thingnes Bø stivnet: - Det var syrefest

Klarte ikke beholde ledelsen på lørdagens jaktstart.

Johannes Thingnes Bø ble nummer tre i Holmenkollen.

Ett bomskudd på siste skyting ødela Johannes Thingnes Bøs seierssjanse. Anton Sjipulin vant lørdagens skiskytterjaktstart i Holmenkollen.

Thingnes Bø knivet om sin andre strake verdenscupseier, men måtte gi tapt etter siste skyting. Sjipulin hadde én bom fra før, men plaffet ned samtlige fem blinker da det gjaldt som mest.

Også Martin Fourcade pådro seg én strafferunde på den siste stående skytingen. Den franske verdenscupvinneren prøvde seg på et desperat rykk i siste motbakke, men han klarte ikke å hente inn Sjipulin. Russeren vant med 5,7 sekunders margin.

Les også

Bjørndalen utsatt for tyveri på vei til OL-byen

– Jeg var helt ferdig

For Thingnes Bø ble det en tredjeplass. 23-åringen var i mål 21,6 sekunder bak vinnertiden. Totalt hadde han to bomskudd.

Bø er fornøyd med å ha kommet på pallen.

– Melkesyren ble bare verre og verre mot slutten. Det var syrefest, smiler Bø.

– Hva tenker du om rykket til Fourcade?

– Jge kunne føle at Fourcade var hakket sterkere enn meg i dag. Jeg fikk litt samme følelse som på sisterunden i går, at syren ikke forsvant helt. Det var ingen god følelse i det hele tatt, sier Bø.

– Jeg fortalte Johannes at det var revansje for VM i fjor, da han gjorde det samme mot meg, sier Fourcade.

Søndag kan det bli en ny superduell på fellesstarten.

– Jeg har gode minner fra fellesstarten her i fjor under VM. Det er bare å gi gass.Jeg har veldig lyst til å komme på pallen i morgen, sier Bø.

Les også

Hyllet treneren som døde i går med seier i Kollen. Etterpå kom tårene.

Skytetrøbbel for Tarjei

Stryningen gikk ut først på jaktstarten og hadde 13,6 sekunder på Fourcade etter fredagens sprintseier.

Storebror Tarjei Bø falt fra 6.- til 14.-plass lørdag. Han måtte ut i hele fem strafferunder, der to av dem kom på siste skyting.

– Formen er ganske bra nå. Den er bedre enn tidligere i vinter. Jeg kan henge med helt der oppe i morgen. Det krever litt justering på skytingen, sier Tarjei Bø.

Emil Hegle Svendsen hadde bare ett bomskudd på sprinten, men fikk en tung reise på sisterunden. Trønderen startet dermed jaktstarten over minuttet bak teten, og det ble ikke bedre av at han pådro seg to strafferunder allerede på første skyting.

Les også

Bjørndalen står over jaktstarten i Holmenkollen

Bjørndalen sto over

Han skjøt fullt hus på de to neste skytingene, men klarte ikke å unngå en tredje bom da han var innom standplass for siste gang. Svendsen krysset målstreken som nummer 16.

Ole Einar Bjørndalen valgte å stå over verdenscupens siste jaktstart. Skiskytterveteranen ville heller spare krefter til søndagens fellesstart. Han fikk en dårlig opplevelse under Kollen-sprinten.

– Det var fryktelig tungt fra start til mål. Det var ingen krefter i det hele tatt. Da jeg skulle begynne å trykke på litt, var det bare helt dødt, sa Bjørndalen til NTB etter målgang fredag.

Fredrik Gjesbakk endte på 20.-plass etter to bomskudd, mens Henrik L'Abée-Lund ble nummer 25 (4 bom). Også Vetle Sjåstad Christiansen gikk jaktstarten i Holmenkollen.

(©NTB)