Skiskyting

Tok et siste farvel med Hanevold: - Alt det flotte kom frem

Familie, venner og Idretts-Norge tok farvel med skiskytterprofilen Halvard Hanevold fredag. Ole Einar Bjørndalen var en av mange sørgende i Asker kirke.

Ole Einar Bjørndalen, Lars Berger og Roger Grubben var blant de som som bar kisten ut fra Asker kirke etter bisettelsen av Halvar Hanevold
  • NTB-Espen Hartvig

Hanevold etterlater seg kone og to barn. Kirken på Hanevolds hjemsted var helt fylt opp. Bisettelsen fant sted på en flott og solrik høstdag.

– Halvard var alltid i godt humør og hadde alltid et smil på lur, sier Bjørndalen til NTB.

En rekke norske idrettsutøvere og -ledere deltok, blant disse Bjørndalen. Han og Hanevold var lagkamerater i mange sesonger. De vant også flere internasjonale gull sammen på stafetter.

– Det var en minneverdig begravelse, slik han fortjente. Alt det flotte kom fram, sier Bjørndalen til NTB.

  • Les også: OL-vinner Halvard Hanevold (49) er død: – Et helt fryktelig sjokk
Ole Einar Bjørndalen (til høyre) og tidligere landslagslege Bård Freberg ankommer Asker Kirke til bisettelsen av tidligere skiskytter Halvard Hanevold.

Bar kisten

Han og andre fra skiskytterfamilien var med på å bære kisten ut av kirken. Bisettelsen ble åpnet til tonene av Edvard Griegs «Morgenstemning». Dette var melodien Hanevolds alltid hørte på før han startet i OL-konkurranser.

Liv Grete Skjelbreid hadde mange sesonger sammen med Halvard Hanevold i verdenscupen, VM og OL. Fredag ble tøff dag for henne.

– Dette er uvirkelig og ubeskrivelig og ufattelig trist, sier Skjelbreid.

Hun har tårer i øynene når hun snakker om Hanevold etter bisettelsen.

– Halvard var en person som ga andre mye trygghet. Han var god og hadde god humor. Jeg er veldig, veldig takknemlig for at jeg fikk lære ham å kjenne og oppleve så mange år sammen med ham.

SE BILDENE: Her er høydepunktene fra Hanevolds idrettskarriere

Anne Rimmen (t.h) og Ailo Gaup ankommer Asker Kirke til bisettelsen.

Minneord

Toppidrettssjef Tore Øvrebø var en av flere som holdt minneord. Forrettende prest var Dag Håland.

Hanevold døde helt uten forvarsel 3. september. Han ble 49 år.

– Jeg kjente ham gjennom så mange år, og det har vært helt fantastisk. Vi har konkurrert og forberedt oss optimalt sammen. Han var til å stole på og en person som alltid stilte opp, sier Bjørndalen.

På minnesidene til begravelsesbyrået Jølstad er det en lang rekke hilsener:

«Noen dødsfall går mer innpå en enn andre … En person jeg aldri kjente, men Halvard var «allemannseie» … Varme tanker til familien … Hvil i fred …», lyder én av dem.

Ole Einar Bjørndalen, Lars Berger og Roger Grubben var blant de som som bar kisten ut fra Asker kirke etter bisettelsen av Halvar Hanevold.

Tre borte

Hanevold ble OL-mester tre ganger og sikret seg fem VM-titler i en lang karriere. Etter at han sluttet som skiskytter ble han hentet inn som ekspertkommentator i NRK. Hanevold var en kunnskapsrik og vel ansett medarbeider.

I løpet av vel et år har tre norske skipersonligheter gått bort i ung alder. Vibeke Skofterud døde i en ulykke med en vannscooter i fjor. Hun ble bare 39 år.

30-årige Ida Eide fikk hjertestopp under et mosjonsløp for vel et år siden. Eide var i flere sesonger aktiv langrennsløper. Hun var del av satsingslaget Hilde Gjermundshaug Pedersen startet i 2008.

Fram til 2010 gikk hun mange renn i skandinavisk cup og NM for Øystre Slidre IL. Eide var søster til landslagsløper Mari Eide.

(©NTB)