Skiskyting

Bjørndalen nær pallen da Schempp vant

Tyskerne med Simon Schempp i spissen tuktet suverene Martin Fourcade på skiskytternes fellesstart i Oberhof.

Ole Einar Bjørndalen tok femteplassen på søndagens fellesstart i Oberhof. Foto: Primoz Lovric / NTB scanpix
  • NTB

Schempp var rasket i spurten mot Fourcade og landsmannen Erik Lesser. Lesser sikret dessuten knepent tysk dobbeltseier på hjemmebane.

Ole Einar Bjørndalen var feilfri på liggende, og han fulgte også opp med prikkfri skyting på første stående. Etter den siste skytingen måtte han ut i en strafferunde. Den norske veteranen var sjanseløs på sisterunden og endte på femteplass, slått med 19,5 sekunder selv om han var først ut fra siste stående.

Tåken hadde kommet til Oberhof, men det var ingen vind som plaget løperne denne gangen. Mange av løperne valgte å bytte det såkalte hullkornet på siktet. Det slapp Bjørndalen, som skyter med litt større hullkorn også til vanlig.

Den suverene verdenscuplederen Fourcade måtte ut i to strafferunder på første stående og syntes å ha ødelagt løpet sitt. Han slo derimot til i runden inn mot skyting. Han skjøt feilfritt, og det tok ikke lang tid før han var i føringen ut på sisterunden, men Schempp og Lesser fulgte tett på.

Emil Hegle Svendsen hadde feilfri skyting på liggende, men måtte ut i en runde på hver av de to stående skytingene. Svendsen hadde også et stavbrekk ute på andrerunden som han tapte fire-fem sekunder på.

Han endte til slutt på 7.-plassen og var 52,8 sekunder bak.

Henrik L'Abée-Lund skjøt uvanlig svakt på liggende med tre bom. Han fikk også én bom på stående skyting og havnet på en 20.-plass.

Les mer om

  1. Ole Einar Bjørndalen
  2. Emil Hegle Svendsen