Skiskyting

Svendsen frykter Falun-parodi

— Det var håpløst her i går. Det er forhold som passer meg dårlig.

ta31c2b8.jpg
  • Kurt B.M. Haugli

KONTIOLAHTI: Emil Hegle Svendsen er høy og tyngre enn mange av konkurrentene. Det er ingen fordel når løypene i Kontiolahti ligner svært mye på de som Northug & co fikk på femmila i Falun for en knapp uke siden.

Håpløst å gå på ski

Snøen er våt, kornete og løs. Løperne trår gjennom og sier det er som å gå i sukker.

— Det var håpløst her i går. Det er forhold som passer meg dårlig. Jeg liker at det er fast i sporet. For oss på 80 kilo pluss sier det seg selv at det blir tungt. De som er ned mot 70 kilo flyter lettere oppå denne snøen, fortalt Emil Hegle Svendsen da han møtte media på campingplassen i Joensuu hvor de norske skiskytterne har sitt hovedkvarter under VM.

Les også

Bronse ble en opptur for Norge

Han og flere av de andre løperne har gitt beskjed om at dette liker de ikke spesielt godt.

— Vi håper jo at arrangørene og IBU gjør noe, sa Svendsen.

Salting på gang

Trolig blir han bønnhørt. Ifølge langrenssjef Per Arne Botnan kommer nå løypene til å bli saltet. Saltet binder snøen bedre slik at forholdene skal bli noe fastere. Arrangøren har også mye snø på lager. Dersom snøen blir for «sliten» kan den skiftes ut.

Det ble for øvrig gjort på standplass foran mixedstafetten torsdag. Snøen ble skrapet av og det ble langt ny gammelsnø på toppen.

Les også

Etter gullfesten i Falun: Nå har skiskytterne kniven på strupen

Usikker på formen

Emil Hegle Svendsen er usikker på hvordan formen er nå før VM starter for hans del. Han ble nødt til å stå over den siste verdenscuphelgen i Kollen. Han sto også over mixedstafetten.

I forrige VM, Nove Mesto 2013, hadde han heller ingen optimal form i forkant. Det gikk likevel strålende og han ble VM-konge med fire gull.

— Skytemessige er jeg bedre enn i 2013, men den gang var jeg sterkere i sporet enn nå. To sykdomsperioder etter jul har hatt betydning for min langrennsform, forteller Svendsen.

Les også

  1. Hegle Svendsen: - Ser ikke ut som jeg klarer mange VM-gull

Les mer om

  1. Emil Hegle Svendsen