Skiskyting

Varsler slike værforhold under skiskytter-VM

– Det kan bli vanskelig for publikum å se.

Slik så det ut i Holmenkollen da Therese Johaug og de andre langrennsstjernene gikk 30-kilometer tidlig i februar.
  • Espen Hansen
    Aftenposten

Torsdag ettermiddag braker det løs: Skiskytter-VM arrangeres i Holmenkollen for første gang siden 2000. Men heller ikke denne gangen ser vi ut til å slippe den berømte Kollen-tåken.

– Det kommer et nedbørområdet inn i løpet av i morgen ettermiddag kveld, og det varer trolig til fredag formiddag. Det vil ikke være like intenst hele tiden, men det blir nok en del nedbør. Skydekket vil ligge lavt i Holmenkollen, sier vakthavende ved meteorologisk institutt i Oslo.

Lavt skydekke betyr det Ola og Kari Nordmann vil oppleve som tett Kollen-tåke. Under torsdagens øvelser ser det hvert fall ut til å bli problemer med sikten.

  • Slik blir VM i skiskyting: NRKs største satsing siden 2011

Avbrutt renn i 2000

– Hvis du husker hva slags værforhold vi hadde under hopprennet tidligere i vinter. Nede i Oslo var det god sikt, men oppe i Kollen lå det et tett skydekke, beskriver meteorologen.

Johannes Thingnes Bø har ladet opp til VM i Oslo med flotte forhold på Beitostølen. Så fint vær blir det neppe i Kollen.

Da skiskytter-VM ble arrangert i Kollen i 2000, ble herrestafetten, mesterskapets siste øvelse avbrutt – og avviklet i Lathi to uker senere – på grunn av tett og tykk tåke. Senest under Kollen-helgen for tre uker siden ble et hopprenn avlyst på grunn av tåkeproblemer.Forhåpentligvis blir det ingen avlysning denne gangen.

– Det kan være et litt for lavt skydekke i perioder. Men problemet er bare at det blir vanskelig for publikum å se. At det blir vanskelig for utøverne, det tror jeg ikke, sier vakthavende ved meteorologisk institutt i Oslo.

Spår bedre vær utover mesterskapet

Frem til lørdagens konkurranser ser været ut å bedre seg. Hvert fall litt.

– Det blir ikke skyfritt på noen slags måte, men sjansen er stor for at man får se sol etter hvert. Mens det ser ut til å bli bra vær og fine tilskuerforhold en god del av neste uke.

ARENAEN: Her skal skiskytterne konkurrere om VM-medaljer fra og med torsdag.

Mandag formiddag var det solgt 113.000 billetter til mesterskapet. Det er budsjetterte med 125.000, og det mener kommunikasjonssjefen er fullt oppnåelig.

— Det er fremdeles billetter igjen til alle dagene. Noen øvelser er utsolgt inne på stadion, men ute i løypeområdene er det fortsatt mulig å få billetter. Der ser man bra ned til stadion, og det er satt opp storskjermer slik at man får med seg all dramatikken der, sier kommunikasjonssjef Erik Trosby i VM-organisasjonen.

Billettprisen varierer fra drøyt 200 kroner som de billigste for voksne til drøyt 3000 kroner for en VIP-pakke.

Alle seremoniene og konsertene nede i sentrum er gratis. Onsdag kveld er det åpningsseremoni mens det er konserter med blant andre Wenche Myhre, DDE, Adelén, Bjørn Eidsvåg og Lars Vaular.

Les også

  1. VM-låten slaktes: – Låter verre enn en full svenske på Magaluf

  2. Skiskytter suspendert etter positiv dopingprøve

  3. Nå har hun kontroll på siste stående

  4. Hegle Svendsen: - Jeg er min egen største kritiker