Skiskyting

Gedigen nedtur for skiskytterjentene

Med 14 bom på totalt 50 skudd ble fredagens verdenscupsprint i skiskyting i Hochfilzen en nedtur for de norske jentene.

Tiril Eckhoff og de andre norske jentene skuffet stort i Østerrike fredag.
  • NTB
Fanny Horn Birkeland ble best av de norske på 18.-plass i skiskyttersprinten i Hochfilzen fredag.

Fanny Horn Birkeland ble best av de norske på en 18.-plass. Hun ble slått med 54,4 sekunder av den tyske vinneren Franziska Hildebrand. Birkeland fikk to bom, en på hver av skytingene, mens den tyske vinneren var feilfri.Tyskerne gjorde rent bord og tok de tre første plassene med Maren Hammerschmidt på annen— og Miriam Gössner på tredjeplass. Den eneste av dem som hadde en bom var Gössner på siste skyting. Det skilte 21 sekunder mellom dem i mål.

Les også

Her er Kollen-VMs kriseplan hvis mildværet fortsetter

De norske måtte finne seg i å spille statistenes rolle i rennet. Verst var det for Marte Olsbu som ikke engang får gå jaktstarten lørdag etter å ha blitt nummer 71. ## – For mye bom

– Tiril Eckhoff gikk et sterkt langrenn. Ellers ble det for mye bom. Dette var litt for svakt, oppsummerte NRK-ekspert Halvard Hanevold etter rennet. Det var en meget presis oppsummering.

De norske løperne var aldri med å prege rennet. Tiril Eckhoff hang godt med i starten. Hun skjøt fullt hus på første skyting, men sprakk fullstendig på stående og pådro seg tre bom. Da gikk toget for hennes del.

Les også

Derfor lar ikke Hegle Svendsen seg stresse

Eckhoff endte til slutt på 30.-plass, 1.14,4 minutt bak vinneren.

Synnøve Solemdal ble nummer 34 etter å ha skutt en bom i liggende og to i stående. Hun var 1.20,7 bak Hildebrand. Hilde Fenne, den sist startende av de norske, gikk inn til 42.-plass med tre bom. Hun var 1.29,2 bak teten.

Helsvart

Men 28 prosent bom ble fredagen helsvart for de norske jentene, som også har et veldig dårlig utgangspunkt for lørdagens jaktstart. Dersom noen av de norske jentene skal ha noen muligheter til å kjempe om pallplasser lørdag, må det skje et aldri så lite mirakel.

Eckhoff åpnet bra med full hus i liggendeskytingen. Fjernsynskommentatorene til NRK snakket om at hun kanskje, for aller første gang, skulle klare å fylle med bare treff i et verdenscuprenn. Men slik gikk det ikke.

Les også

Bjørndalen fikk hjelp av Sundby

Hun møtte bokstavelig talt veggen i ståendeskytingen. Problemene hun hadde i Östersund fortsatte for henne.

Et lite lyspunkt var det at Eckhoff gikk fire sekunder raskere i sporet enn Franziska Hildebrand, men også det var mager trøst. (©NTB)