Skiskyting

Svendsen bekymret etter pallplass: - Føles ikke bra

Nordmannen liker ikke den store avstanden til suverene Martin Fourcade.

Emil Hegle Svendsen er på vei mot formen foran VM.

De norske skiskytterne jakter fortsatt på sesongens første individuelle seier. Emil Hegle Svendsen ble beste norske på sprinten i Ruhpolding med tredjeplass.

Verdenscupleder Martin Fourcade var som vanlig i egen klasse. Franskmannen feide ned blinkene og var sterk i sporet. Fredag 13. ble ingen ulykkesdag for mannen i den gule ledertrøya. Fourcade tok sin niende seier for sesongen og den fjerde i sprint.

Hele 18 sekunder skilte ned til toer Julian Eberhard fra Østerrike.

- Jeg tror ikke det er min beste sprint i karrieren, men det var en veldig god sprint. Jeg fulgte med på Emil, Julian og Johannes (Thingnes Bø) på storskjermen. Da visste jeg hva jeg måtte gjøre for å vinne, sa Fourcade til NRK. Han har tidlig vunnet en sprint med over 40 sekunder.

– Føles ikke bra

Emil Hegle Svendsen er på vei mot formen i tide til VM. Trønderen skjøt fullt på fredagens sprint, men har fortsatt litt å gå på i sporet.

- Det føles godt (å være på pallen), men det føles ikke bra å være så langt bak Fourcade, sa Svendsen.

- Jeg lurer på om jeg feildisponerte litt. Har du ikke gått fort nok på de første rundene, blir du langt bak, fortsatte han.

Les også

I dag tente Svendsen gullhåpet etter en sisteetappe det luktet svidd av: – Viktig for det norske laget

Bjørndalen irritert over bom

Ole Einar Bjørndalen mestret de variable vindforholdene på liggende, men én bom på stående skyting kostet trolig en pallplass for veteranen.

- Jeg er egentlig ganske fornøyd. Jeg hadde mye vind på liggende, det var vanskelig. Det var bedre forhold på stående, og jeg er skuffet over den bommen, sa Bjørndalen til NRK.

Lars Helge Birkeland skjøt fullt hus og meldte seg på i kampen om VM-billett med tiendeplass, selv om formen i sporet ikke matcher de beste. Erlend Bjøntegaard pådro seg én strafferunde på stående skyting. Han var blant dem som måtte avslutte i snøvær, men fightet seg inn til topp 25-plassering.

Les også

Hegle Svendsens bryllup må vente til etter OL i 2018

Hardt for Thingnes Bø

Johannes Thingnes Bø pådro seg en bom på liggende skyting. Langrennsformen er fortsatt ikke bra for den sykdomsplagede skiskytteren.

- Det var hardere enn jeg håpet det skulle være. Det var litt synd, sa Thingnes Bø.

Henrik L'Abée Lund bommet hele fire ganger og kom ikke blant de 50 beste.

- Jeg er litt rådvill, sukket L'Abée Lund

- Det er et langt steg tilbake med tre bom på stående, fortsatte han.

Det er jaktstart søndag.

(©NTB)

Les mer om

  1. Emil Hegle Svendsen