Skiskyting

Svendsen vraker norsk skimerke

Emil Hegle Svendsen bytter fra norske til franske ski. Det skal få ham til å slå Martin Fourcade.

Emil Hegle Svendsen gikk inn til bronse på VM-jaktstarten i Holmenkollen - på Madshus-ski. Nå bytter han til et fransk skimerke.
  • Petter Rasmus

Emil Hegle Svendsen fryktet at Rossignol kun var opptatt av Martin Fourcade og de franske løperne.

Nå er han overbevist om at overgangen fra norske til franske ski vil hjelpe ham til å slå den franske skiskytterkongen.

— Jeg sjekket litt etter sesongen, og gikk gjennom resultatlistene. To av tre verdenscuprenn ble vunnet av Rossignol-ski. Det sier sitt, sier Emil Hegle Svendsen.

Det var under VM i Holmenkollen at Hegle Svendsen for første gang åpnet for å bytte skimerke. Under hele mesterskapet strevde han med å få samme glid på skiene som VM-kongen Fourcade, og på direkte spørsmål fra Adresseavisen utelukket han ikke et skifte etter sesongen.

Les også

- Egil Kristiansen blir landslagstrener i skiskyting

Tungt valg: – Jeg må være kynisk

Emil Hegle Svendsen havnet helt nede på 13. plass med to strafferunde. Her fra VM i Holmenkollen.

Etter å ha testet ski fra Salomon, Fischer og Rossignol, var han ikke lenger i tvil.— Det var tungt å avslutte med Madshus som har stått ved min side hele karrieren, men jeg må være litt kynisk. Karrieren er kort, og jeg må gjøre det jeg har mest trua på. Rossignol kom til testingen med bare fire skipar – men alle parene var knallgode. Det imponerte meg. Fabrikkens servicefolk virker å ha veldig god oversikt og kontroll. Jeg er overbevist om at det er et bra valg for meg, sier han.

  • Emil Hegle Svendsen måtte vrake 50 skipar

Fryktet fransk skygge

Samtidig innrømmer Svendsen at han var skeptisk til om Martin Fourcade er så viktig for Rossignol at han ville havne i skyggen av den franske stjernen.

— Jeg var litt usikker på om Fourcade og de franske løperne hadde førsteprioritet, og at de var litt sånn halvveis på resten. Men Simon Schempp er veldig fornøyd, og alle de jeg pratet med kom med gode tilbakemeldinger. Jeg hadde uansett valgt det skimerke jeg synes er best, men det er ikke noe ulempe at de to beste de siste årene går på det samme. Det er en bekreftelse på det man kjenner når man tester, sier han.

Les også

Bjørndalens kjæreste ble koblet til KGB

Lønn etter resultater

Svendsen var, sammen med Ole Einar Bjørndalen, den store profilen for Madshus. Det gjenspeilte også kontrakten han hadde med den norske skiprodusenten. Han hevder byttet ikke vil gi ham en umiddelbar økonomisk gevinst.

— Det er ikke en bedre økonomisk avtale per dags dato, men den har potensial til å komme på samme nivå som den jeg hadde med Madshus. Avtalen er i større grad prestasjonsbasert. Det er slik de gjør det, men helt greit for meg også. Det blir en ekstra gulrot nå på slutten av karrieren, sier han.

Hør siste episode av podkasten «Rasmus & Saga»:

Les også

  1. Nå har Bjørndalen bestemt seg

  2. Landslagsløperne fikk bank i NM

  3. Hegle Svendsen gikk Sør-Trøndelag inn til seier

  4. Tidenes beste norske skisesong

  5. Vi elsker vintersport: Gullguttene knuste gullrekken

Les mer om

  1. Emil Hegle Svendsen