Sprek

Det begynte som en spøk. Nå har Tinas treningsblogg nesten 50.000 følgere.

– Det er helt sykt, sier trebarnsmoren.

TOK AV: På Tinas treningsblogg tuller Tina hermansen om hendelser fra hverdagslivet - som for små klesstørrelser og hvor vanskelig det er å spise sunt. På en måneds tid har hun fått nærmere 50.000 følgere på Facebook.
  • Silje Dyregrov

42 år gamle Tina Hermansen er som så mange andre. Hun prøver å spise sunt og få tid til å trene, men lykkes ikke alltid.

For en måneds tid siden sendte hun en videosnap til venninnene etter en aerobictime. Gjennom et filter som gjorde stemmen lys og øynene store, spøkte hun rundt egen innsats.

Les også

  1. Mener Sophie Elise sprer falsk informasjon om kjøtt, ost og egg

  2. Har du fedme? I fremtiden kan botox, mageballonger og stimulatorer bli løsningen

– Så ikke den komme

Venninnene likte videoen og mente hun burde publisere den på Facebook. Det gjorde hun, og responsen lot ikke vente på seg.

– Det ble mange spørsmål om å gjøre innleggene offentlige, så de kunne deles, så derfor opprettet jeg Tinas treningsblogg. Siden da har det eskalert, sier Hermansen.

Nå har hun nærmere 50.000 følgere på Facebook og nylig var hun også gjest på God Morgen Norge på TV 2.

– Jeg så ikke den komme, sier Tina Hermansen og ler.

Klesstørrelser og perfekte kropper

I videoene tuller hun ting fra hverdagen - fra små klesstørrelser og fristelser i butikken til perfekte kropper. Langt fra alt handler om trening.

– Hadde jeg visst hva jeg visste i dag, så hadde jeg kalt det en hverdagsblogg.

– Hvorfor tror du at bloggen er blitt så populær?

– Jeg tror det fordi jeg sier det mange tenker og at det er mange som kjenner seg igjen. Mange har dårlig samvittighet fordi de ikke trener nok eller spiser sunt nok, sier Hermansen.

– God helse viktigere enn sixpack

Selv er hun alenemor med full jobb. Hun sliter både med å få nok tid til å trene og å spise så sunt som hun skulle ønske.

- Men jeg er kommet i alderen der jeg tenker at jeg er god nok som jeg er, og at god helse er viktigere enn sixpack når du har barn og lite tid. Jeg mener ikke å fremstå som en som gir blanke heller, sier hun.

– Hvor mye er deg og hvor mye er skuespill i videoene?

– De fleste episodene er sanne og selvopplevd. Men jeg pynter av og til litt på det og overdriver litt, sier hun og ler.

Hun har ikke noen planer om å gi seg med videobloggingen.

– At noe som egentlig var tøys og tull, nå blir brukt som pauseunderholdning på sykehus, eller gir noen som har vært deppa i fem-seks år noe å le av, gir meg masse energi og lyst til å fortsette, sier Hermansen.

TRENINGSEKSPERT: Yngvar Andersen.

– Appellerer til selvironien

Treningsekspert Yngvar Andersen tror Hermansens suksess skyldes at folk kjenner seg igjen.

– Nesten alle ønsker å klare å leve sunt, men få får det til. Når noen klarer å uttrykke den fiaskoen på en morsom måte, så appellerer det til selvironien hos mange, sier Andersen.

Han er best kjent fra sin tid i NRK Puls, der han fikk tusenvis av nordmenn opp av sofaen.

– Tror du bloggen vil motivere folk til å trene mer eller spise bedre, eller kan den virke motsatt?

– Jeg tror ikke noen kommer til å trene mindre av dette. Den eneste konsekvensen jeg ser av dette, er at de får seg en veldig god latter, sier han.

Hør siste episode av Sprekpodden: Dette hindrer deg i å gå ned i vekt.

Les mer om

  1. Kroppspress
  2. Facebook