Toppleder og idrettsstjernene går sammen i felles sparekampanje

— Det er en kjensgjerning at menn ikke er de flinkeste til å snakke om egen helse.

Bjørn Maaseide, Mike Jensen, Christian Dahl Andersen og Andreas Mikkelsen lar barten gro i september.

Mange norske idrettsprofiler har ikke vært i nærheten av hårpryd i ansiktet, men nå skal det endre seg. Kampenjen Movember er her.

— Jeg er ikke spesielt interessert i å gro en bart, men for en så viktig sak så gjør jeg det. Så får vi bare håpe at den vokser såpass at det blir en bart jeg kan være stolt av.

Det sier rallykjører Andreas Mikkelsen til Aftenposten. Han er høyt oppe etter å ha tatt karrierens første seier i en VM-runde, men han vil gjerne bidra til andre, hvis han kan det.

Les også

I år skal man ikke bare la barten gro...

Bartebyen Trondheim

Tore Reginiussen sparte også til bart i fjor.

Det samme gjelder Rosenborg-spillere, en rekke ishockeylag som Stavanger Oilers, og mange kjendiseri idrettsverdenen. — Vi ønsker å bidra til å gi menns helse oppmerksomhet, og hvis en bart er med på å gjøre det, er det noe vi gjør med glede , sier fotballspilleren Tore Reginiussen i RBK.

Han kommenterer innsamlingen av penger som startet 1. november, men heter Movember. Mannfolkene skal gro bart for å sette søkelyset på prostata- og testikkelkreft.

— Det er en kjensgjerning at menn ikke er de flinkeste til å snakke om egen helse. Barten er et glimrende virkemiddel for skape oppmerksomhet, mener Reginiussens lagkamerat Mike Jensen.

— Vi håper at flere på laget slenger seg på slik at det vi stiller bartesterke i cupfinalen mot Sarpsborg. Målet er selvfølgelig å slå dem på banen 22. november, men også i movemberkampen, legger Reginiussen til.

— Derfor oppfordrer vi alle RBK-supportere om bli med på Rosenborgs Movemberlag, og om å støtte bartene våre med penger som skal gå til å blant annet bekjempe prostata- og testikkelkreft, sier Jensen.

Les også

- Spis kjøtt med god samvittighet

— Jeg har aldri hatt kun bart tidligere og regner med det blir et flott syn på cupfinalen, sier Jensen med et smil.

— Jeg har hatt flere bartevarianter tidligere, men har ikke helt bestemt hvilken type bart jeg går for på cupfinalen, smiler Reginiussen.

Ishockeyspiller Christian Dahl Andersen og de andre i Stavanger Oilers er klar for den gode sak.

— Vi i Oilers er veldig engasjert i Movember og gror bart alle mann. Vi ønsker å benytte vår posisjon i Stavanger til å bidra til kreftsaken. Heldigvis er det bare for en måned jeg kommer til å se ut som en tysk pornoskuespiller, ler han.

Bjørn Maaseide, tidligere beachvolleyballspiler, nå toppsjef og eier i treningskjeden SatsElixia, nøler ikke med å bidra.

— Jeg har ikke hatt bart før, men som leder av Sats Elixia synes jeg det er på sin plass å stille opp i Movember-kampanjen.

— Min jobb handler om helse, både for damer og herrer. Derfor var vi også med på Rosa Sløyfe-aksjonen. Jeg hadde vel egentlig foretrukket helskjegg. Men bart får gå det også, sier han.

I gang fra søndag

I hele november skal menn over hele verden lar håret gro under nesa. Det alene er ikke nok, for målet er å samle inn penger slik at det kan bli forskning rundt sykdommen prostata- og testikkelkreft.

— Jeg håper at folk finner veksten verdig nok for donasjoner til saken. Kan jeg være med på å gjøre andre oppmerksomme på kreft og faresignaler, så er det absolutt verdt å ha en bart. Kreftsaken er selvfølgelig viktig for meg, men god helse er like viktig. Bevegelse gjør mye for kroppen, og også for hvordan man har det generelt, sier rallykjører Mikkelsen.

Han tar noen dager med ro i Monaco, der han bor, etter den siste triumfen. Og det før avslutningen i Wales i midten av november.

Ikke bare Stavanger Oilers, men også Lørenskog og Manglerud Star er med på laget. Det samme er cupfinaledommer Ken Henry Johnsen. 40-åringen fra Tønsberg har ikke bart til daglig, så dette blir noe nytt for ham.

Cupfinale og bart

Flere fotballklubber stiller også sterkt, som Sarpsborg 08. — På banen gir vi alt i alle situasjoner for å ta hjem cup-pokalen, men i kampen for menns helse står vi side om side. I Norge dør vi guttene i gjennomsnitt fire år yngre enn jentene. Dette vil vi jobbe for å endre og derfor støtter vi årets Movember-kampanje. Med bartens kraft vil vi hjelpe menn til å fokusere mer på egen helse og leve sunnere, lykkeligere og lengre liv. Og som i enhver kamp vil vi selvfølgelig vinne. Sørg for at vi slår (RBK) også her ved å registrere deg og bli en del av vårt lag under nettverket Cupfinalen 2015 på Movember.com, skriver østfoldklubben på sin hjemmeside.

Spillere som deltar er Anders Trondsen , Bojan Zajic, aAndreas Nordvik , Alexander Groven, daglig leder Kim Robin Hauge og spillerutvikler Joakim Klæboe.

Ønsker sunnere menn

Hensikten med aksjonen er å øke kunnskapen om menns helse, samt å lege inn penger til støtteprogrammer og forskning på prostata- og testikkelkreft.

Dette er mennenes svar på kvinnenes Rosa Sløyfe-aksjon, der målet er å få inn penger til forskning og i informasjon rundt brystkreft.

Movember ønsker å bidra til å gi menn et lykkeligere, sunnere og lengre liv, i alle land. Mabdag er for øvrig verdens prostatakreftdag.

Foreløpig er disse med:

— Sarpborg08–Frontes av Anders Trondsen, Bojan Zajic, Alexander Groven, Andreas Nordvik

— RBK – frontes av Mike Jensen og Tore Reginiusen

— Andreas Mikkelsen, rallykjører

— Stavanger Oilers (frontes av hele laget)

— Sparta Sarpsborg (frontes av hele laget)

— Lørenskog (frontes av hele laget)

— Manglerud Star (frontes av laget)

— Storhamar

— Bjørn Maaseide

— Erik Nevland, Randaberg FK

Og det er bare å melde seg på listen…..