Sprek

Dette er det lille du trenger å pakke for å beholde formen på ferie

Med enkle grep kan du komme tilbake fra ferie i like god form, mener ekspertene. Her er deres råd.

Her er Jørgine Vasstrand Haagensen instruktør ute i Ålesund.
  • Pernille Ingebrigtsen

— Man trenger egentlig veldig lite med seg – om man er oppfinnsom. Man finner mye der man er – som en benk eller en liten oppoverbakke på stranda, forteller Jørgine Vasstrand Haagensen, bedre kjent som «Funkygine».

Den personlige treneren som snart har 250000 følgere på Instagram, er flink til å vise frem hvordan man kan trene kun ved å bruke egen kroppsvekt - noe som kan være ekstra fint når man er på ferie uten tilgang på ulike treningsapparater.

  • Følg Sprek på Facebook her!
  • Følg Sprek på Twitter her!

Likevel pleier hun å pakke med seg litt treningsrelatert utstyr når hun drar på ferie og lister opp fire ting som lett kan pakkes med i kofferten.

1) Strikk.

— En strikk er veldig grei å ha med og tar liten plass. Med den kan man også trene ulike muskelgrupper, sier Haagensen.

2) Gode joggesko.

— Det er egentlig det viktigste, ettersom man ikke trenger noe annet enn egen kroppsvekt.

3) Hoppetau.

4) En ryggsekk-bag.

— Jeg pleier å ta med en slik bag som man kan ha på ryggen og fylle den med noe tungt som jeg finner – og deretter kjøre knebøy osv.

Les også

- Det er blitt en «sykdom» blant bloggerne å gi tips om ting de ikke har peiling på

Camilla Aastorp Andersen er kjent som «Treningsfrue».

— Husk musikkBåde Camilla Aastorp Andersen, bedre kjent som «Treningsfrue» med én av Norges største treningsblogger, og treningsinstruktør og TV-personlighet Kari Jaquesson er enig i at treningsstrikk er veldig fint å ha med seg.

— Her kan du trene det meste av kroppen og det beste er at du kan trene både på båt og på land, sier Andersen som også ville fylt bagasjen med freshe treningsklær , gode løpesko – gjerne to par – og en MP3-spiller å ta med på løpetur.

— Musikk på ørene får meg ut på løpetur.

I tillegg anbefaler Jaquesson en yogamatte om man allerede er dreven på egen-yoga. Men ifølge henne er en plan det aller viktigste å ta med:

— Om du planlegger, kan det faktisk bli noe av ferietrimmen, sier hun og gir følgende tips:

1) Bestem før du drar hvor mange meter du skal sykle, hvor mange trappetrinn du skal løpe og annet målbart som gjør det lett å holde seg motivert.

2) Kjør old school og og skriv ned planen på et ark med kryss av-bokser. Ikke vær for ambisiøs – du dør ikke av å være litt slakkere enn til vanlig.

Kari Jaquesson sier du bør lage deg en plan før du drar på ferie. Her er hun på Moods of Norway sin motevisning på Chateau Neuf i Oslo i fjor.
  1. Aktivitet er opplevelse, så sjekk på forhånd muligheter til sightseeing på sykkel eller til fots, i tillegg til andre morsomme ting som innebærer aktivitet uten at de må være trening med stor T.

Lekeplassen fin å trene på

Jørgine Vasstrand Haagensen synes det er veldig deilig å kunne trene også i ferien.

— Da har man ekstra tid, og man kan komme seg bort fra stranda en liten time. Jeg synes også det er fint å trene på lekeplassen mens ungene leker, sier Haagensen som selv er tobarnsmor.

Camilla Aastorp Andersen er enig i at lekeplassen er fin å trene på.

— Finner du et tre eller et lekestativ er det bare å kjøre pull-ups, sier hun.

«Funkygine» bruker ungene mye i treningen, og har også forslag hvordan man kan trene sammen med barna i sommer.

— Man kan for eksempel løpe i sanda – det kjenner man jo etter bare noen få skritt, og det tar på i både lår og legger. Man kan for eksempel spille fotball i sanda sammen med ungene. Mange tenker at man må sette av en time, men ti minutter i en oppoverbakke i sand – det er mye. 30 minutter bevegelse om dagen anbefales, og det kan man for eksempel dele opp i bolker på ti minutter.

Les også

Skal barnet ditt lære å sykle? Unngå disse feilene

Selv har den spreke tobarnsmoren Oslo-ferie, før det blir en tur hjem til Italia hvor hun vokste opp. Hun sier det ikke spiller så stor rolle hvor man er, for trening kan man få til overalt.

Les også

  1. Henrik (13) sto på vannski fra Norge til Danmark