Sprek

– Nei, vi har ikke tenkt feil om mettet fett. Her er ekspertgruppens svar på 15 sentrale spørsmål om fett.

Dette er de mest stilte spørsmålene.

Smør, hard margarin og annet spisefett er en av hovedkildene til mettet fett. Andre kilder er melk og meieriprodukter, som fete oster, helmelk, fløte, rømme og crème fraîche, samt kjøtt og kjøttvarer, som bacon, pølser, salami og farsemat.

«Har vi tenkt feil om mettet fett?» var tittelen på en sak i Aftenposten mandag. I saken ble det sådd tvil om sammenhengen mellom mettet fett og hjerte-/karsykdom. Kanskje mettet fett ikke er så farlig som man har tenkt?

Temaet har vært heftig diskutert i mange år. Helsedirektoratet ba nylig om svar på ulike spørsmål om fett fra en ekspertgruppe (se fakta). Onsdag ble gruppens uttalelse presentert på et webinar.

Les hele saken med abonnement