Sprek

Har du spørsmål om trening, kosthold eller helse? Våre nye eksperter svarer på det du lurer på.

Send dine spørsmål nå.

Dette er våre nye sprek-eksperter. Oppe fra venstre: Mari Eskerud, Erik Arnesen og Melina Magulas. Nede fra venstre: Jøran Hjelmesæth, Samira Lekhal og Yngvar Andersen. Foto: Siri Øverland Eriksen

  • Silje Dyregrov

Hvordan bør jeg trene for å få bedre kondisjon? Hvilket kosthold anbefales for en sunn livsstil? Hva gir best effekt på kondisjonen av intervaller og langkjøring? Er pasta sunnere enn ris? Hva er den beste måten å gå ned i vekt på?

Lurer du på noe innen trening, kosthold og helse? Nå kan du få hjelp. Vi har samlet et panel av eksperter som står klar til å svare på dine spørsmål hver uke.

Har du noe du vil ha svar, på kan du sende ditt spørsmål under her:

Hver fredag vil våre Sprek-eksperter svare på spørsmål fra leserne. Du kan stille ditt spørsmål under her.

Hver fredag vil vi publisere et nytt spørsmål fra dere med svar fra en av våre eksperter. Spørsmålene blir anonymisert.

Her kan du lese mer om våre eksperter:

Yngvar Andersen

Personlig trener. Mest kjent fra treningsprogrammet NRK Puls. Er nå gründer av Naardic. God på motivasjon, hjemmetrening, trene med egen kropp.

Melina Magulas

Har en master i idrettsfysiologi og biomekanikk fra Norges idrettshøgskole (NIH). Er nå doktorgradsstipendiat i fysisk aktivitet ved NIH. Jobber som foreleser ved Akademiet for Personlig trening og er tilknyttet Magnat Center som performance coach og fysiolog. Driver podkasten Prestasjonsprat med ektemannen Eirik Myhr Nossum, landslagstrener i langrenn for herrer allround.

Erik Arnesen

Har master i samfunnsernæring. Er nå doktorgradsstipendiat ved Universitetet i Oslo, avdeling for ernæringsvitenskap. Driver bloggen Sunn skepsis. Er med i Nasjonalt råd for ernæring.

Mari Eskerud

Autorisert klinisk ernæringsfysiolog. Jobber som produktsjef innen medisinsk ernæring for Nestlé Health Science. Har podkasten Matmyter. Er aktiv på Instagram under @mari.eskerud.ernaering

Jøran Hjelmesæth

Overlege og leder på Senter for sykelig overvekt i Helse sør-øst, Sykehuset i Vestfold. Professor i medisin ved Universitetet i Oslo og leder for Nasjonalt råd for ernæring.

Samira Lekhal

Har studert medisin og psykologi, er spesialist i indremedisin med doktorgrad i forebygging av overvekt og livsstilssykdom. Jobber som overlege ved Senter for sykelig overvekt i Helse sør-øst. Er grunnlegger av GreeNudge, som jobber med å fremme helse og bærekraft. Aktiv på Instagram under @spislevnyt.

Les mer om

  1. Sprek