Sprek

Karbohydrater har vært et «skjellsord» i årevis. Nå viser ny studie at det ikke er så farlig likevel.

Men for Kesia Meyer (28) ble lavkarbo avgjørende for helsen. – Det har vært bra for meg, sier hun.

LAVKARBO: – For meg handlet ikke lavkarbodietten om vektreduksjon, men om at jeg tror på at en god tarmhelse er nøkkelen til bedre fysisk helse, sier Kesia Meyer (28) fra Bergen. En ny internasjonal studie peker på at rett inntak av karbohydrater ikke er forbundet med dårlig helse, slik tidligere antatt. Foto: Alice Bratshaug

Det freser lett fra stekepannen idet Kesia Meyer snur kyllingbitene. På kjøkkenbenken ligger friske grønnsaker, avokado og bønnespirer. Ris, pasta og brød er byttet ut for lenge siden.

– Jeg er ikke redd for poteter, eller karbohydrater for den saks skyld, men lavkarbo er blitt viktig for helsen min, sier hun.

Les hele saken med abonnement