Sprek

Dropper galla og reiser på høydetrening i Italia

Birgit Skarstein gir Olaf Tufte oppgaven med å holde takketale hvis hun vinner pris på Idrettsgallaen i kveld.

Birgit Skarstein reiser på treningsleir fremfor å delta på Idrettsgallaen.
  • Anne-Marit Dahl

— Det er veldig hyggelig å bli nominert, men det er sterke prestasjoner i denne klassen. Sarah Louise Rung har vunnet prisen som årets kvinnelige funksjonshemmede utøver de siste årene, sier Skarstein.

Hun skal ikke være i salen i kveld, hun er nemlig på vei til Italia med rolandslaget. Der venter et høydeopphold i Seiser Alm som et ledd i forberedelsene til Paralympics i Rio.

— Olaf Tufte har skadet albuen og kommer nedover til samling etter ei uke. Derfor passer det fint at han drar på Idrettsgallaen når jeg ikke kan. Han er galant mann, sier Skarstein.

Les også

Helle (17) går fra den ene røde løperen til den andre

Unikt landslag

Hun snakker varmt om både Tufte, de andre utøverne på rolandslaget og støtteapparatet når hun skal forklare sin egen suksess som idrettsutøver i 2015. — Vi har et integrert landslag. Slik er rosporten unik. Vi har samme opplegg og trener mye sammen. Det er ikke alle områder jeg kan måle meg med Olaf og de andre på, men på mange måter er treningen vår relevant for hverandre. Samarbeidet på laget er veldig bra, og vi hjelper hverandre på veien, sier Skarstein.

Krevende ribbeinsbrudd

Da hun opplevde ribbeinsbrudd foran VM i fjor, var støtten fra lagkameratene avgjørende.

— 2015 var et spennende og krevende år. Jeg er veldig fornøyd med det vi fikk til. Det var en krevende situasjon med ribbeinsskade så tett på konkurranse, og jeg er stolt av hvordan vi løste dette. Jeg fikk kjempebra støtte av Olaf. Han er alltid villig til å dele sin kunnskap med meg, og det er veldig verdifullt. VM-bronsen var en stor seier for både meg og støtteapparatet, det kjentes bra, sier Skarstein som med tredjeplassen sikret Norge en båt i Paralympics i Rio.

— Der er medalje målet. Det er snakk om små marginer, sier Birgit Skarstein.

Les også

  1. Norsk OL-håp (25) legger opp på dagen

  2. Det utrolige femmilsgullet

  3. Når skal vi ta jentene på alvor?

  4. Rosenborg vant både serie og cup, men Molde er nominert til «årets lag»