Sprek

Millionavtale skal gjøre løpefesten i Trondheim rekordstor

Trondheim Maraton vil bli nest størst i Norge. – En fjern drøm er nå innenfor rekkevidde, sier Morten Eliassen, som vil ha 10 000 løpere til start i september.

Trondheim Maraton har inngått en avtale på tre år med SpareBank 1 SMN. Nå håper arrangøren at de passerer 10 000 deltakere i høst.
  • Anne-Marit Dahl

TRONDHEIM: Trondheim Maraton har inngått en treårig sponsoravtale som skal gjøre løpefesten i Trondheims gater enda mer attraktiv. Avtalen mellom mosjonsløpet og SpareBank 1 SMN har en verdi på over én million kroner.

– Vi tror samarbeidet kan bidra til at Trondheim Maraton når en deltagelse over 10.000 de neste tre årene, sier Jeanette Buseth Molnes, sponsorsjef i banken.

Nærmet seg 8000 deltakere

7673 personer deltok på løpene under Trondheim Maraton i fjor. Den mest populære distansen var halvmaraton med 2750 deltakere. I 2018 deltok 4800 løpere.

Trondheim Maraton er Norges eldste maraton og ble stiftet i 1969.

– Vi har jobbet hardt med arrangementet, og det skal jobbes veldig hardt fremover også, sier prosjektleder for Trondheim Maraton, Morten Eliassen Rasch.

Morten Eliassen gleder seg over at Trondheim Maraton har inngått en sponsoravtale som gir arrangøren muligheten til å utvikle løpefesten videre de neste tre årene.
Les også

Lest denne? Før syntes Inger (34) at trening var et ork. Nå deler hun hvordan det kan bli noe av det gøyeste du gjør.

Han ser en mulighet til å utvikle Trondheim Maraton til å bli Norges nest største maraton, kun slått av Oslo Maraton som i januar meldte at de har 8000 forhåndspåmeldte til sitt arrangement som er i slutten av september.

– Avtalen vår sikrer at vi blir en del av nettverket til banken og kan nå ut til flere potensielle deltakere, sier Rasch.

Vil ha 800 ansatte til start

Som arbeidsgiver er SpareBank 1 SMN opptatt av de ansattes helse, og i fjor løp 600 ansatte en distanse under Trondheim Maraton.

– I år har vi enda større ambisjoner. Vi har som mål å få med over 800 ansatte, sier Stein Bugge som er prosjektleder for Bedre Form i banken.

Jeanette Molnes Buseth, Morten Rasch Eliassen, Randi Sæther og Stein Bugge gleder seg å jobbe sammen for å løfte Trondheim Maraton . – Vi legger over én million kroner inn i avtalen for å skape folkefest og bidra til at dette er et arrangement hvor alle kan delta. Det nye navnet blir SpareBank 1 SMN Trondheim Maraton, sier sponsorsjef Molnes.

Han forteller at de legger til rette for flere helsebringende tiltak for medarbeiderne.

– Vi vet at inaktivitet er den største årsaken til mange livsstilssykdommer og gjennom forebyggende tiltak som motiverer til økt fysisk aktivitet blir sykefraværet lavere. Vår erfaring er også at medarbeidere som har god fysisk form har et høyere prestasjonsnivå på jobb. Ved å motivere ansatte til å trene frem mot Trondheim Maraton har hele organisasjonen et felles treningsmål som er med å bygge fellesskap og stolthet, sier Bugge.

Les også

Leste du denne? Siri (43) har sluttet å sløve på sofaen. Slik hjelper du «sofagrisen» i gang med treningen.

I 2020 står nye Torvet klar til å ta imot arrangementet.

– Det blir som å komme hjem igjen. Etter to år med en alternativ løsning blir det godt å få rammet inn arrangementet med start og mål, samt få et «festivalpreg» på Torvet, sier Morten Rasch Eliassen.

Over 1800 påmeldte i mars

Han merker stor interesse for arrangementet.

– Påmeldingen er i gang, og vi har passert 1800 forhåndspåmeldte, sier Eliassen.

Det er fortsatt halvmaraton som er den mest populære distansen. Arrangøren forventer at over 3000 løpere kommer til å løpe de 21 kilometerne når startskuddet smeller den første lørdagen i september.

Dermed gjør de endringer for å få en smidigere avvikling.

– Arrangementet vil gå over flere timer enn det har gjort tidligere, slik at vi får gjort ferdig de ulike distansene før nye starter. Det blir færre folk i de ulike puljene, og det blir flere puljer. Vi skal også sikre gode forhold for å løperne på sårbare plasser i traseen, sier Morten Rasch Eliassen.

Les mer om

  1. Maraton
  2. Mosjonsidrett
  3. Sprek