Interessert i trening? Disse bør du følge på Instagram

Treningsbilder på sosiale medier er for mange en viktig motivasjonsfaktor. Her er noen brukere som kan motivere deg.

Funkygine og Misty Copeland er bare noen av brukerne som legger ut treningsmotivasjon på Instagram.
  • Halvor Ekeland

— Jeg er dritdårlig til å stå på henda. Folk tror jeg lyver når jeg sier det, sier Jørgine Vasstrand, kanskje bedre kjent som «funkygine» på Instagram.

Hun er blant de mange menneskene som legger ut treningsbilder på det sosiale nettverket. Men der andre er opptatt av å vise frem sin egen kropp, er Vasstrand mer opptatt av å formidle at alle kan trene, uansett tid og sted.

— Jeg fokuserer på hverdagsaktivitet. Det er å tilgjengeliggjøre trening. Du trenger ikke utstyr eller senter, du kan bruke det du har, gjøre det beste ut av det, mener hun.

- Må ikke føle seg mislykket

Mange av treningskontoene på Instagram fokuserer på at man skal skaffe seg den perfekte kroppen. For noen er det motiverende, men Vasstrand ønsker å motivere på andre måter.

- Folk skal slutte å overvurdere alle andre og undervurdere seg selv. Folk går med et feilaktig inntrykk av at andre er bedre enn seg selv. Mange tar som utganspunkt at jeg kan alt innen trening. De er helt sjokkert når de hører at jeg ikke kan stå på henda. Folk skjønner ikke at jeg også har svakheter, det syns jeg er rart, forklarer hun.

Selv er hun tobarnsmor og jobber. Instagram-kontoen har etter hvert også blitt en jobb, men utgangspunktet var at hun ønsket å dele bilder fra en aktiv hverdag.

— Jeg er først og fremst en mamma med to barn og jobb som prøver å presse inn trening der det passer. Så krydrer jeg med mer ekstreme bilder.Det er assosiertbart, mener hun.

Hun legger vekt på at man ikke må gi opp, til tross for at man sliter med motivasjon eller tid til trening.

— Jeg føler det er viktig å være ærlig med oppturer og nedturer. Folk må ikke føle seg mislykket selv om man ikke kan trene, mener hun.

Ulike motivasjonskontoer

Jungelen av treningskontoer er enorm. Nedenfor har vi samlet et knippe kontoer som kan være verdt å følge om man trenger motivasjon.

Noen blir kanskje motivert av tips til øvelser, andre av flotte naturopplevelser. Kanskje er du mer opptatt av motivasjonssitater?

Her er 16 forskjellige kontoer:

Krystal Cantu

Vis dem « utholdenhet » .

Krystal Cantu viser at alt er mulig, uansett utgangspunkt. Cantu mangler en arm, men driver allikevel med crossfit. Det er mulig. Uansett.

Hunter Cook

Mannen er ikke bare sterk. Han er mylk også. I tillegg til å vise sin ekstreme styrke, gjør han yoga-øvelser de fleste av oss bare kan drømme om. Kanskje er det ikke realistisk å noen gang få beinet bak hodet, men det er alltids gøy å se at det faktisk er mulig.

Kayla Itsines

Her kan du se ekstreme forvandlinger og ekstreme kropper. Kayla Itsines poster både treningsbilder av seg selv og forandringer som folk sender inn til henne.

The North Face

The North face er mest kjent for klær og bagger. På deres Instagram-konto er naturopplevelsene i fokus. Høye fjell, dype daler og trange smug. Om ikke denne kontoen inspirerer deg til å oppleve naturen, da er det lite som gjør det.

Curtis Williams

Curtis Williams var profesjonell amerikansk fotball-spiller. Da han la opp begynte han isteden som personlig trener. Han poster bilder fra sin hverdag som trener og sin egen treningshverdag.

Natalie Jill

Nok en personlig trener, men Natalie Jill har fokus på at man skal kunne trene uten dyre apparater. Veldig mye er mulig med en treningsmatte, litt kreativitet og et sunt kosthold.

Misty Copeland

Misty Copeland er profesjonell ballettdanser. Dermed blir det en del bilder fra scenen. Styrke, kombinert med fleksibilitet og bilder i bevegelse står i fokus.

Patrick Beach

Også han er yogainstruktør, og poster bilder av øvelser og fra sin treningshverdag. Her kan du få inspirasjon til øvelser man kan gjøre, for å trene fleksibilitet kombinert med styrke.

Fit Fluential

En sak som dette må også ha en konto med motivasjonssitater. Fit fluential er ikke en privatperson, men poster forskjellige bilder med mål om at folk skal motiveres til en sunnere livsstil.

Alex Honnold

Om du liker den spektakulære naturen bør du følge denne brukeren. Alex Honnold er fjellklatrer og poster bilder fra sine fjellturer. Har du skikkelig høydeskrekk bør du kanskje ligge unna...

Jen Selter

Jen Selter er for mange allerede kjent. Hun er kjent for å ha en formfull kropp, derfor kommer vi ikke unna henne på denne listen heller.

GoPro

Actionkameraet GoPro har blitt en verdenshit av de sjeldne. På selskapetds Instagram-konto postes de beste bildene tatt med GoPro. Her det det halsprekkende stunts, ekstrem natur og dypdykk i koralrev. Kanskje ikke en ren treningsside, men du blir hvertfall inspirert til å aktivisere deg selv.

Chelsey Korus

Enda en yoga-bruker på listen. Chelsey er både myk og sterk, og poster bilder fra både treningssentere og imponerende øvelser ute i byen eller naturen.

Race with reason

Vi avslutter listen med en godbit. Ikke bare poster denne brukeren naturopplevelser av de sjeldne, Race with reason er også med på å samle inn penger til et veldedig formål.