Camilla (31) løfter hunden Alvin for å bli sterkere

Nå er «Dagens Alvin» blitt et begrep i sosiale medier.

Alvin er ofte med når Camilla Stenberg trener. - Han blir så giret at han må roes ned før han kan være med, sier Stenberg.
  • Silje Dyregrov

Å bruke babyen som vekt og treningskamerat etter en fødsel, er etter hvert blitt ganske vanlig. Men Camilla Stenberg løfter på noe helt annet — hunden Alvin.

— Trening skal være gøy, og dette er blitt en kjempegøy greie. Han blir så giret at han må roes ned før han kan være med, sier Stenberg.

Alvin på Instagram

DAGENS ALVIN: Her er Camilla Stenberg sammen med Alvin og venninnene, deriblant Tone Damli Aaberge (t.h.).

Hun fødte sønnen Gunnar i mai i fjor. Etter et tidligere bekkenbrudd og et tøft svangerskap, følte hun at kroppen ikke fungerte like godt som før. I fjor høst begynte derfor den tidligere profesjonelle snowboardkjøreren hos personlig trener Annema Refsnes, som eier Alvin. De trener sammen i treningsrommet i huset hennes.— Da vi begynte å trene der, var Alvin alltid der. Da tenkte jeg at det kunne være gøy å gjøre noe kult med ham. Derfor begynte vi å implementere ham i øvelsene, sier Stenberg.

Nå har «Dagens Alvin» blitt et begrep på Instagram. Det er bilder av Alvin og Stenberg når de gjør ulike styrkeøvelser. Også Stenbergs bestevenninne, Tone Damli, er avbildet på et av bildene, sammen med to andre venninner. De fire har trent sammen hos Refsnes etter at alle ble mamma omtrent samtidig.

Redd for negative reaksjoner

- Hvilket utbytte får du av treningen med Alvin?

TRENER MED ALVIN: Personlig trener Annema Refsnes har trent med Alvin helt siden hun fikk ham.

— Det er ekstremt tungt. Han er en stor hund på 30 kg, og jeg må hele tiden stabilisere kroppen så han har det behagelig. Jo mer jeg trener, desto sterkere blir jeg. Det blir også lettere å trene med ham, fordi trening med hund krever godt samspill og at man forstår hverandre, sier hun.Hun forteller at hun var redd for negative reaksjoner da hun først begynte med treningen.

— Jeg tenkte at noen sikkert ville kalle det dyreplageri. Men jeg tror folk ser at han bare blir lekt med og at han har det gøy. Jeg har bare fått positive og morsomme tilbakemeldinger, sier Stenberg.

Ikke første gang

Alvins eier, personlig trener Annema Refsnes, forteller at Alvin ikke er ukjent med å bli brukt som en levende vekt.

— Han har vært en naturlig del av treningen siden jeg fikk ham. Jeg bruker ham ofte som vekt, eksempelvis er han med på ryggen under gående utfall. Da er det viktig for meg at han har det behagelig, sier Refsnes, som også ofte er på løpeturer med Alvin.

Hun forteller at den seks år gamle labradoodlen er sosial, snill og tålmodig, og alltid veldig glad når han får være med på treningen.

- Vil du anbefale dette til andre?

— Det kommer veldig an på hvilken hund du har. Har du en hund som er tålmodig nok til det, så kan du prøve. Det gir masse god kjernetrening, og viser også at du ikke trenger å ha dyrt og fancy utstyr for å få en morsom og effektiv treningsøkt. Men om du ikke kan gjøre styrketrening med hunden, så er en løpetur eller tur med hunden den beste måten å komme seg ut på, sier Refsnes.