Forsker: – Oppdrettslaks ser ikke ut til å være farlig likevel
Forskere så på hvordan et høyt inntak av oppdrettslaks påvirket blant annet blodsukkerregulering og immunforsvaret.
Oppdrettslaks har fått en del tyn de siste årene, blant annet i VG og BT Samtidig konkluderer norske helsemyndigheter at «helsefordelene ved å spise fisk oppveier de ubetydelige risikoene som dagens nivå av miljøgifter i fisk representerer».
Nå har forskere ved Klinisk Institutt 1 ved Universitetet i Bergen gjort en studie på effektene av å spise oppdrettslaks. De fordelte 81 overvektige personer (65 fullførte) i tre grupper. Deltakerne spiste enten laks eller torsk til middag fem ganger i uken i åtte uker, mens kontrollgruppen spiste som de pleier. Deltakerne fikk ikke lov til å gjøre endringer i fysisk aktivitet i studieperioden.
Les hele saken med abonnement
Les også
Skal man bli i et forhold uten sex – bare for barnas skyld?
Kona ble kjeftet på av et vennepar. Kan de kreve en ordentlig unnskyldning?
Dette gjør «alle» feil når de faster. Astrid E. Kure (49) har gått ned i vekt og fått bedre helse.
Vold i barndommen påvirker den fysiske helsen senere i livet. Særlig ett funn overrasket forskeren.