Regjeringen vil åpne treningssentrene 15. juni

For åtte uker siden stengte treningssentrene på grunn av koronakrisen. I juni kan de forhåpentligvis åpne dørene igjen.

Treningssentrene skal åpnes igjen. Det bekreftet regjeringen på deres pressekonferanse torsdag kveld.

Saken oppdateres.

12. mars stengte statsminister Erna Solberg (H) ned mye av det norske samfunnet på grunn av koronakrisen. Det førte til at treningssentrene måtte låse dørene.

Men på torsdag kveld kom en oppdatering for bransjen. Regjeringen håper å åpne treningssentrene 15. juni.

– Det er også mange som trener på treningssentre. Vi jobber for å få åpnet disse 15. juni. Men det må skje etter helsemyndighetenes anbefalinger om forsvarlige smittetiltak. Det gjelder også badeland og svømmehaler. Det arbeidet pågår nå, sa kultur- og likestillingsminister Abid Raja (V) under pressekonferansen.

Det samme bekreftet regjeringen på deres hjemmeside, der treningssentre står under virksomhetene som kan åpne 15. juni:

– Intensjon om å åpne treningssentre, forutsatt at helsemyndighetene i samarbeid med bransjen har kommet frem til forsvarlige smitteverntiltak, skriver regjeringen.

Les også

Treningssentrene forbereder åpning. Dette blir de nye reglene for medlemmer og ansatte.

Varslet konkurs for 120 treningssentre

Bransjeorganisasjonen Virke Trening, som organiserer cirka 400 treningssentre i Norge, varslet i forrige uke at hele 120 treningssentre ville gå konkurs hvis det ikke ble gjenåpning i løpet av mai.

– Vi har behov for en dato for snarlig gjenåpning i mai. Hvis ikke vil svært mange treningssentre gå konkurs i løpet av de neste ukene. Virkes siste anslag er 120 treningssentre, uttalte bransjedirektør i Virke Trening, Kjersti Oppen, tirsdag forrige uke.

Ifølge Virke er også omtrent 20.000 ansatte i hele bransjen permittert.

Virke Trening har allerede utarbeidet en bransjestandard med en rekke tiltak som de ønsker å ta i bruk når treningssentrene åpner. Se faktaboks under: