Felix Stephensen vant Norges første lovlige NM i poker

VM-sølvvinneren fra i fjor slo Silje Nilsen fra Trondheim og vant 1,4 millioner kroner.

Felix Stephensen (25) er vant historiens første lovlige norgesmesterskapet i poker.
  • Fredrik Saltbones
    Fredrik Saltbones

– Det føles ganske bra akkurat nå, hvis jeg skal være helt ærlig. Det er veldig kult og drømmen var så klart at det skulle ende som det nå gjorde, sier Felix Stephensen til TV 2 etter NM-seieren.

Oslo-gutten, som spiller poker på heltid, var en av forhåndsfavorittene til å vinne norgesmesterskapet på Gardermoen — det første norgesmesterskapet som er arrangert lovlig på norsk jord.

Til tross for at han satt i bilkø og kom hele 45 minutter for sent til finalebordet tirsdag, og dermed fikk en elendig start på den siste dagen, levde Stephensen virkelig opp til favorittstempelet.

Silje Nilsen fra Trondheim tapte finalen, men kan trøste seg med andrepremien på 773.510 kroner.

– Jeg hadde jobbet hardt for de chipsene jeg hadde, og det var surt å se de ryke uten at jeg kunne gjøre noe med det, men da jeg kom på plass måtte jeg bare gjøre det beste ut av situasjonen. Og det gjorde jeg jo, sier Stephensen.

Slo Silje fra Trondheim

Til slutt satt han "heads up" og kjempet om seieren mot 24 år gamle Silje Nilsen fra Trondheim.

Det avgjørende øyeblikket kom Stephensen da gikk all-in (satset alt han hadde) med konge og 6. Silje Nilsen svarte på utfordringen og gikk inn med alt — med ess og 3 på hånden.

Da en sekser dukket opp på river (det siste av de fem kortene som legges på bordet), var mesterskapet avgjort. Felix Stephensen er NM-gullvinner og stikker av med førstepremien på 1,4 millioner kroner.

Sølvvinner Silje Nilsen kan trøste seg med en premie på 773.510 kroner.

Felix Stephensen er regnet som en av Norges aller beste pokerspillere. Under VM i Las Vegas i fjor endte han på andreplass og vant hele 35 millioner norske kroner.