Hva har prosessert mat å si for helsen? Eksperten svarer.

Kostrådene i noen land er blitt endret til å ta med grad av prosessering av mat. Bør Norge gjøre det samme?

De siste årene har det vært økt fokus på bearbeiding av mat.

Hver uke vil våre Sprek-eksperter svare på spørsmål fra leserne. Lurer du på noe om trening, kosthold eller helse, kan du sende inn ditt spørsmål nederst i denne saken.

Spørsmål: Hei! Det er en del oppmerksomhet og up-and-coming forskning rundt uprosessert versus prosessert mat, som virker å stå i strid med de gjeldende nasjonale kostholdsrådene. Som for eksempel lettprodukter, nøkkelhullsmerking og magre meieriprodukter. Som følge av denne forskningen er blant annet Brasils kostholdsråd blitt endret til å ta med grad av prosessering. Hva tenker ekspertene om dette? Og hvordan kommer man frem til at de nasjonale kostholdsrådene eventuelt bør oppdateres?

Les hele saken med abonnement