Leseren vil gå ned i vekt uten å miste muskelmasse. Legen har et annet råd.

«På fire måneder gikk jeg ned syv kilo. Men etter jeg var ferdig med jobben og begynte å trene igjen, gikk jeg opp igjen syv kilo på bare 1,5 uke.»

Leseren har gått opp og ned i vekt.

Hver fredag vil våre Sprek-eksperter svare på spørsmål fra leserne. Lurer du på noe om trening, kosthold eller helse, kan du sende inn ditt spørsmål nederst i denne saken.

Spørsmål: Hei. Jeg er 55 år. I mange år trente jeg styrke, trimsykkel og romaskin ca. tre ganger i uken. Så fikk jeg en sommerjobb og hadde ikke overskudd til å trene i tillegg til jobben. På fire måneder gikk jeg ned syv kilo. Men etter jeg var ferdig med jobben og begynte å trene igjen, gikk jeg opp igjen syv kilo på bare 1,5 uke. Jeg mener selv jeg ikke spiste noe mer. Når jeg sier dette til folk, mener de det ikke er mulig. Jeg merket at jeg hadde mye løs hud på lårene blant annet, og manglet styrke da jeg ikke trente. Men det var også herlig å ha klær som passet bedre. Nå er klærne mine igjen trange. Jeg er 176 cm, veier 87 kilo og prøver å gå ned ti kilo. Jeg spiser generelt sunt, men skeier kanskje litt mye i helgene. Noen råd til hvordan jeg lettest kan gå ned i vekt uten å miste muskelmasse eller slutte med trening?

Les hele saken med abonnement