Treningsvideoen til norske Eirik (28) er sett over fem millioner ganger

— Det er også mange som synes det er idiotisk og ikke skjønner hvorfor jeg gjør det, sier Eirik Thingstad Lundstein.

Videoen der Eirik Thingstad Lundstein tar salto med to fire kilo tunge kettlebells går nå sin seiersgang på nettet.
  • Se videoen lenger nede i saken!

Mange synes det er gøy å publisere videoer når de trener. Det var også Eirik Thingstad Lundstein tanke for tre uker siden. Men han var ikke forberedt på hvordan Instagram-videoen skulle ta av.

På videoen tar han blant annet baklengs og forlengs salto med to fire kilo tunge kettlebells.

— Jeg har drevet med turn og tricking og en del andre idretter før, men nå hadde jeg lyst til å prøve noe nytt. Så jeg tenkte at jeg kunne slå sammen en del ting og gjøre noe med kettlebells som jeg ikke har sett noen gjøre før, sier Lundstein.

Fox Sport

Instagram-videoen fikk mye oppmerksomhet, og noen dager senere fikk han en e-post fra amerikanske Fox Sport om de kunne bruke klippet. Dette er så langt sett av over 2,8 millioner. Videoen ble også plukket opp av nettstedet People are awesome, der den er sett av nærmere 2,3 millioner.

— Jeg hadde aldri trodd at videoen skulle bli sett av så mange. Det er morsomt, men samtidig er det viktig å ha beina på jorden. Man trenger ikke bli høy på pæren selv om mange har sett videoen, sier 28-åringen fra Elverum.

- Hvilke reaksjoner har du fått?

— Det er mange som synes det er sinnsykt kult. Men det er også mange som synes det er idiotisk og ikke skjønner hvorfor jeg gjør det, sier Lundstein.

Videoen har også vært omtalt av Østlendingenog på God Sommer Norge på TV2.

- Bør være sikre

Lundstein advarer andre mot å prøve det samme.

— De bør være veldig sikre på hva de driver med før de prøver, selv om det bare er snakk om fire kg i hver hånd. Jeg startet med ett kg og bygget meg oppover, sier mannen som også tok tredjeplass i EM i fitness i vår.

Han har også prøvd med tyngre vekter, men merket at det ble for stor belastning for knær og ankler.

Planlegger nytt triks

28-åringen jobber til daglig som turntrener og hjelpepleier for mennesker med funksjonshemminger. Han tar også utdanning for å bli personlig trener og coatch.

- Har du planer om flere videoer?

— Det blir en ny video med kettlebells der jeg tar i bruk vegger. Men mer enn det kan jeg ikke si ennå, sier han hemmelighetsfullt.