Har du et godt tips til Aftenposten?

Hva slags tips ønsker vi?

Sitter du på en avsløring som kan få stor betydning, eller data du vil dele med oss? Kjenner du til kritikkverdige forhold offentligheten bør få kjennskap til? Eller har du en personlig historie som har allmenn interesse?


Aftenposten er interessert i nyhetstips og tips til saker som kan bli gode artikler. Tipset må være relevant for våre lesere, og det er en fordel hvis du kan belegge det med fakta. Meninger og ytringer kan du sende til debatt.


Aftenposten sjekker tips regelmessig. Vi mottar svært mange tips og kan dessverre ikke svare alle. Vi tar kontakt med innsendere som har gitt oss tips vi vil se nærmere på. Vi svarer på samme kanal som det er sendt i.


For generelle nyhetstips kan du bruke vår tipstelefon 02286 eller maile oss på tips@aftenposten.no

Ta kontakt med Aftenposten på tips@aftenposten.no eller tipstelefonen: 02286

Send et kryptert nyhetstips

icon-key Hvis du vil sende tips som inneholder sensitiv informasjon, kan du lese her hvordan du kan gjøre det på en trygg måte.

Signal

Signal er en gratis app som lar deg sende meldinger og ringe kryptert like enkelt som du bruker vanlig SMS og telefon.

Personvern: Signal registrerer telefonnummeret ditt, når du først tok tjenesten i bruk og når du sist var aktiv, men ingen informasjon om hvem du har kommunisert med, eller når. Leverandøren har ingen mulighet til å lese innholdet i meldingene, selv ved rettslig pålegg.


Du kan sende krypterte meldiger til Aftenposten til tlf. +47 950 02 286


(Kun krypterte meldinger blir besvart på dette nummeret.)

Wire

Wire er en gratis meldingsapp som blant annet kan brukes til å sende krypterte meldinger på telefon og datamaskin.

Personvern: I motsetning til Signal lar Wire deg registrere en konto uten å oppgi telefonnummeret, men du må oppgi en e-postadresse. Hvis du lager en e-postadresse som du kun bruker til denne tjenesten, oppnår du dermed høyere grad av anonymitet. Leverandøren har ikke mulighet til å lese meldingene dine.


Du kan sende krypterte meldinger med appen Wire til Aftenposten til @aftenpostentips


PGP-kryptert e-post

PGP står for Pretty Good Privacy. Det er programvare som lar deg kryptere innholde i e-poster og dokumenter. (Emnefeltet og at du har sendt eposten vil fremdeles være synlig). Du kan sende PGP-krypterte eposter til tips@aftenposten.no


Aftenpostens PGP-fingeravtrykk er:


4C03 1AED 2B6D 4218 5481 ED9A 1B57 F301 4BA6 E6CB

Proton

Proton har en kryptert e-posttjeneste som kan brukes til sensitivt innhold. Du kan lage en konto på nettsiden https://proton.me/ og sende e-post fra Proton-kontoen din til tips.aftenposten@protonmail.com. E-post mellom Proton-kontoer er alltid kryptert.


Send kun fra en proton-konto (e-post-adresse som slutter på proton.me eller protonmail.com) til denne adressen. E-post fra andre e-postadresser går ukryptert, og vil ikke bli besvart.

Securedrop

Dette er vår sikreste kanal for informasjonsdeling. Securedrop er først og fremst en tjeneste beregnet på varslere som må være sikre på at de ikke kan spores digitalt fordi de utsetter seg for risiko ved å varsle oss. Securedrop beskytter din identitet, hvor du er og informasjonen du sender oss, ved bruk av anonymitetstjenester fra Tor-nettverket.


Post og personlig oppmøte

Et annet alternativ er å sende vanlig post direkte til de enkelte journalistene eller til:


Aftenposten AS

Att: Stabssjef Morten Andersen

Postboks 1178 Sentrum

0107 OSLO


Bruk gjerne en offentlig postkasse i stedet for å levere brevet på et postkontor/post i butikk.


Aftenposten holder til i Akersgata 55 i Oslo. Vi har dessverre ikke anledning til å ha personlige møter med tipsere uten forhåndsavtale. Det beste er å ta kontakt skriftlig først.


Aftenpostens kildevern

Aftenposten praktiserer kildevern. Det betyr at kilder som har viktig informasjon som bør løftes frem i det offentlige rom, skal ha en sikkerhet for at deres identitet ikke blir avslørt, med mindre de selv ønsker å stå frem.


Aftenpostens kilder skal ikke risikere sanksjoner fordi vedkommende har varslet avisen. Aftenposten vil ikke avsløre en kilde som vil være anonym. Men hvis du vil tipse oss om et forhold som du tror kan medføre ubehageligheter for deg, er det viktig at du setter deg inn i hvordan du kan kontakte oss uten at en motpart kan avsløre at du er kilden. Du får hjelp til det på denne siden.