• Innhaverne Ulrik Bertelsen (t.v.) og Henrik Olsen med whiskyflasken som nå har fått ny eier.

    FOTO: Whisky.dk

50 år gammel whiskyflaske solgt for 230.000 kroner

Men kjøperen har ikke tenkt å drikke de edle dråpene.

Det er Politiken som skriver om den anonyme dansken som la 230 tusenlapper på bordet for å sikre seg den eksklusive flasken fra det skotske destilleriet Balvenie.

Mannen har fra før en stor whiskysamling, og denne siste anskaffelsen til barskapet skal være kronen på verket.

Whiskyen ble destillert og lagt på fat i 1962, og har altså vært lagret i 50 år, før den nylig gikk over disken hos en dansk whiskyforretning.

88 flasker

Innehaverne innrømmer at det er første gang de selger en så dyr whisky.

- Ja, det er første, og sikker eneste gang. Det er unikt å få lov til å selge en så spesiell flaske, sier Henrik Olsen i Whisky.dk til Aftenposten.no.

Han har selv vært en ivrig samler i mange år. Olsen forteller at den anonyme kjøperen ikke har så mye penger, men er svært interessert i whisky, og ser på nyanskaffelsen som et investeringsobjekt.

Den 50 år gamle whiskyen ble lagt på fat i 1962, og var flaske nummer 20 av et parti på 88 flasker.

- Noen av dem har havnet blant annet i Russland, Japan og India, sier Olsen.

Ikke bare innholdet er spesielt: Whiskyen godgjør seg i en munnblåst flaske, og esken den har vært oppbevart i er visstnok satt sammen av 49 ulike skotske tresorder.

- Den er «utrolig smuk», ifølge den entusiastiske selgeren.

- Utrolig smuk

Da whiskyen ble destillert i 1962, begynte nåværende «malt master» David Stewart sin karriere hos Balvenie, og han har fulgt whiskyen siden.

Stewart forteller til Whisky & Rom at dette er «en blomsteraktig whisky, med fløyelsbløt sødme og en balansert kombinasjon av søte sitrusnoter og elegant snert av honning, krydder og eik».

Så fristende det enn kan høres ut, så bedyrer altså kjøperen at han ikke har tenkt å la seg friste til å smake på innholdet:

- Jeg elsker Balvenie, men i denne prisklassen må de dyre dråpene bli i flasken, sier den danske mannen i en pressemelding.

Les også

Siste fra Underholdning

Siste nytt