Verden

Katalansk politiker pågrepet i politirazzia

Spansk politi har pågrepet minst tolv personer, blant dem en katalansk toppolitiker, i en aksjon mot kontorene til regionsmyndighetene i Barcelona.
Verden

Flere sykehus i Syria ødelagt i luftangrep

Flere sykehus i den opprørskontrollerte Idlib-provinsen ble ødelagte i et luftangrep trolig utført av syriske regimevennlige styrker.
Verden

Trump utløste Twitter-krig med Iran

President Trumps tale til FNs hovedforsamling er ikke verdig et svar, skriver Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif på Twitter.
Verden

Trump i FN: - «Rocket man» er på selvmordstokt

NEW YORK (Aftenposten): – Vi kan komme til et punkt der USA må ødelegge Nord-Korea fullstendig, sa president Donald Trump da han holdt USAs innlegg i FNs hovedforsamling tirsdag.
Verden

Japan styrker missilforsvar etter nordkoreansk oppskyting

Japan styrker missilforsvarssystemet og utstasjonerer bakke-til-luft-systemet PAC-3 sør på Hokkaido, etter at et nordkoreansk missil fløy over øya fredag. 
Verden

CNN: Etterforskere avlyttet Trumps valgkampsjef

Amerikanske etterforskere skal ha avlyttet Paul Manafort, Donald Trumps tidligere valgkampsjef, både før og etter det amerikanske presidentvalget i 2016.
Verden

Mount Everest skal måles på nytt

Verdens høyeste fjell, Mount Everest, ble i 1954 målt til 8.848 meter over havet. Nepal skal nå bruke moderne teknologi til å måle på nytt.
Verden

De vil sette FN på slankekur

NEW YORK (Aftenposten): President Donald Trump oppfordret FN til å fokusere «mer på mennesker, mindre på byråkrati», men var mindre kritisk enn mange fryktet på forhånd.
Verden

Orkanen Maria oppgradert til kategori tre

Orkanen Maria blir kraftigere og truer nå øya Guadeloupe i Karibia. Der ligger senteret som koordinerer nødhjelpsinnsatsen til øyer truffet av Irma.
Verden

Alec Baldwin vant Emmy for rollen som Trump

Skuespilleren vant prisen for sin rolle som president Donald Trump på «Staurday Night Live». Her er alle de viktigste vinnerne.
Verden

Etiopia: Over 55.000 fordrevet på en uke

Sammenstøt mellom ulike etniske grupper i Etiopia har i løpet av en uke drevet over 55.000 mennesker på flukt, opplyser lokale myndigheter.
Verden

Ulovlig nazimarsj i Göteborg

Et ukjent antall nazister begynte søndag formiddag å marsjere gjennom gatene i Göteborg i Sverige. Politiet sier det ikke er gitt tillatelse på forhånd.
Verden

Det hvite hus avviser at Trump snur om Parisavtalen

NEW YORK (Aftenposten): En EU-kommissær sa lørdag at Trump-regjeringen likevel ikke vil trekke seg fra Paris-avtalen. Påstanden avvises av Det hvite hus.
Verden

U2 avlyser konsert etter opptøyer i St. Louis

U2 har avlyst sin konsert i St. Louis i USA på grunn av de voldelige opptøyene som oppsto der etter at en politimann ble frikjent for drap på en svart mann.
Til toppen