Verden

«Mammon II» vant Emmy for beste drama

«Mammon II» har vunnet Emmy-prisen for beste internasjonale dramaserie i New York.
Verden

Søreide nøler med å kritisere Aung San Suu Kyi

NAYPYIDAW (Aftenposten): Fredsprisvinneren fordømmes over hele verden etter at 620.000 rohingyaer er blitt kjeppjaget fra Myanmar. Men Norges utenriksminister nøler med å kritisere Aung San Suu Kyi.
Verden

Argentina: Tror de har hørt lyder fra savnet ubåt

Den argentinske marinen opplyser at det er fanget opp lyder som muligens stammer fra mannskapet på en ubåt som har vært savnet i flere dager.
Verden

Derfor er det krise for Angela Merkel

En helt unik situasjon, sier Tysklands president Frank-Walter Steinmeier. Her er seks spørsmål og svar om den politiske krisen i Tyskland.
Verden

Charles Manson (83) er død

Den en gang så beryktede amerikanske sektlederen Charles Manson er død, 83 år gammel, ifølge kjendisnettstedet TMZ.
Verden

Panikk ved matutdeling fikk dødelig utgang

Minst 15 mennesker ble trampet i hjel da det oppsto panikk og trengsel i forbindelse med utdeling av mat i Marokko, opplyser landets innenriksdepartement. 
Verden

Zimbabwes president Mugabe har fått sparken

HARARE (Aftenposten): Søndag vedtok ledelsen i regjeringspartiet ZANU-PF å avsette Robert Mugabe som partileder. Dermed blir han også sparket som president i landet han har styrt i 37 år.
Verden

Norsk seiler reddet fra uvær utenfor New Zealand

En 67 år gammel norsk seiler er reddet utenfor kysten av New Zealand, etter at seilbåten hans fikk til dels store skader i uvær. - Trist at turen skulle ende slik, sier kona.
Verden

Svensk innbruddsliga felt av glatt vei

Værgudene spilte på lag med politiet i svenske Jönköping lørdag. En minibuss som havnet i grøfta på glatt føre, viste seg å være full av tyvegods.
Verden

To tonn kokain beslaglagt i Colombia

Colombianske myndigheter har beslaglagt over to tonn kokain fra en utbrytergruppe av den nå avvæpnede FARC-geriljaen, opplyser landets militære.
Verden

Argentina trapper opp søk etter savnet ubåt

Den argentinske marinen trapper opp søket etter ubåten San Juan, som har vært savnet siden onsdag. Ubåten har et mannskap på 44 om bord.
Verden

Stoltenberg beklaget NATO-tabbe på nytt i samtale med Erdogan

Presidenten i Tyrkia ble utpekt som «fiende» under øvelsen i Stavanger. I en samtale med presidenten lørdag ettermiddag understreket NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg at «disiplinære tiltak» er blitt iverksatt.
Verden

I helgen får han sparken, lover Mugabes eget parti

VICTORIA FALLS/HARARE (Aftenposten): Robert Mugabes parti vil fjerne ham fra presidentstillingen på søndag og stille ham for riksrett tirsdag. Lørdag demonstrerte tusenvis av Zimbabwere mot hans vanstyre.
Verden

Opptøyer i greske storbyer

Det brøt ut voldelige sammenstøt mellom gresk politi og ungdommer etter fredelige demonstrasjoner i de to største byene i Hellas fredag kveld.
Verden

Fem drept under demonstrasjon i Kenya

Minst fem mennesker er drept i sammenstøt mellom politi og tilhengere av opposisjonslederen Raila Odinga i Kenya. 
Verden

Enighet i ZANU-PF om å kaste Mugabe

Det er bred enighet i regjeringspartiet ZANU-PF om at Robert Mugabe må gå av som president, opplyser en talsmann for partiet i Storbritannia.
Verden

Skuespilleren Rikard Wolff er død

Den svenske skuespilleren og musikeren Rikard Wolff er død, 59 år gammel. I Norge er han mest kjent som Zac i filmen «Änglagård».
Verden

Löfven i skvis på EU-toppmøte

Når europeiske ledere samles til toppmøte i Göteborg, synliggjøres noen av de sidene ved EU svensker er mest kritiske til.
Verden

Trump tvitret om overgrepsanklager mot senator

USAs president Donald Trump sier bildene av den demokratiske senatoren Al Franken som tar på brystene til en amerikansk radiovert sier mer enn 1.000 ord.
Verden

Teater: 20 anklager mot Spacey om upassende oppførsel

London-teateret Old Vic opplyser å ha mottatt 20 anklager mot Hollywood-stjernen Kevin Spacey om at han oppførte seg upassende gjennom en periode på 18 år.
Verden

1500 hjemløse i Sør-Korea etter jordskjelv

Over 1500 personer er hjemløse etter at et jordskjelv med styrke på 5,4 rystet den sørøstlige kysten av Sør-Korea onsdag.
Verden

Da Vinci-maleri ble verdens dyreste maleri noensinne

Leonardo da Vincis kunstverk «Salvator Mundi» ble verdens dyreste maleri noensinne da det ble solgt for 450 millioner dollar på auksjon i New York onsdag.
Til toppen