Verden

Nyhetsbyråer krever at Facebook betaler for artikler

Ni europeiske nyhetsbyråer krevde onsdag at nettgiganter som Facebook, Twitter og Google betaler for retten til å publisere nyhetsartikler på plattformene sine. 
Verden

Resultatløst WTO-toppmøte

Verdens handelsorganisasjons (WTO) toppmøte i Argentina ble avsluttet uten at alle deltakerne var kommet til enighet om en felles uttalelse. 
Verden

Fly med 25 mennesker styrtet i Canada

Flere mennesker ble skadd da et propellfly med 25 personer om bord styrtet kort tid etter avgang fra flyplassen Fond-du-Lac i Canada onsdag kveld.
Verden

NATO flytteklar våren 2018

NATO begynner å flytte inn i sitt nye hovedkvarter i Brussel 19. mars, opplyser organisasjonen.
Verden

Brexit-nederlag for May - parlamentet krever vetorett

Statsminister Theresa May led nederlag da et knapt flertall i Underhuset onsdag krevde garanti om å få siste ord om den endelige brexit-avtalen med EU.
Verden

Elev knivdrept på skole i Stockholm

En elev som ble knivstukket på en skole i en bydel sør i Stockholm, er død av skadene, opplyser svensk politi.
Verden

Israel bombet Gazastripen etter nye rakettangrep

Israel har utført et luftangrep mot et militært Hamas-mål sør på Gazastripen etter at en rakett trolig ble avfyrt fra det palestinske området.
Verden

Permafrosten smelter fortere enn noen gang før

Permafrosten i Arktis smelter fortere enn noen gang tidligere, viser en ny rapport fra USAs føderale etat for hav- og atmosfæreforskning.
Verden

Fotballhelt George Weah klar for finalen i Liberias valg

George Weah og hans motkandidat går videre til finalen i kampen om å bli Liberias president. Mange velgere frykter at en gammel krigsherre prøver å styre spillet fra sidelinjen.
Verden

Rørbombe-mistenkt i New York siktet for terror

Mannen som er pågrepet mistenkt for å ha gjennomført rørbombeangrepet på en T-banestasjon i New York, skal ha skrevet på Facebook «Trump, du feilet i å beskytte nasjonen din».
Verden

Nå koker det igjen i Kiev

MOSKVA (Aftenposten): Det er lenge siden så mange ukrainere har protestert i gatene i Kiev. Men de fleste ønsker ikke en ny revolusjonsvinter. Her er fire spørsmål og svar om situasjonen i Ukraina.
Verden

Kvinner krever gransking av Trump

Flere kvinner som tidligere har anklaget president Donald Trump for seksuell trakassering, gjentar anklagene og krever kongressgransking.
Verden

Terroristen på Manhattan lot seg provosere av juleplakater

NEW YORK/OSLO (Aftenposten): En 27 år gammel mann fra Bangladesh forsøkte å angripe New Yorks største busstasjon i morgenrushet mandag. Fire personer er skadet, inkludert gjerningsmannen.
Verden

California: Storbrannen Thomas truer flere byer

Skogbrannen Thomas truer nå Santa Barbara og flere andre byer. Området i California som herjes av flammene, er større enn New York City – eller hele Oslo, Asker og Bærum til sammen.
Verden

Australsk by inntatt av 200.000 flaggermus

Over 200.000 flaggermus har inntatt en by i delstaten Queensland i Australia, til innbyggernes store frustrasjon. Det er et mareritt, sier borgermesteren. 
Verden

Europa vil ha Israel tilbake til forhandlingsbordet

Europa vil legge press på Israels statsminister Benjamin Netanyahu til å gjenoppta fredssamtalene med Palestina, når han kommer til Brussel mandag.
Verden

Venezuela: Opposisjonspartier utestengt fra presidentvalg

Venezuelas president Nicolás Maduros sosialistparti gikk av med seieren i søndagens lokalvalg. Tre av de største opposisjonspartiene boikottet valget. Derfor får de heller ikke delta i presidentvalget neste år.
Verden

Bitcoin debuterte på børs

Bitcoin debuterte på en futuresbørs i Chicago søndag, og åpningskursen var satt til 15.000 amerikanske dollar. Etter noen få minutter var den oppe i 16.000.
Verden

De sover i gjørme med sekker som dyne

Flere mennesker drives på flukt i Kongo enn i Syria. Sultkatastrofe truer Afrikas nest største land, advarer hjelpeorganisasjoner.
Verden

Snøvær skaper kaos i flytrafikken i Europa

Snøvær har skapt forsinkelser og kanselleringer på flere av Europas største flyplasser i helgen. Stavanger Symfoniorkester er værfast i Amsterdam.
Verden

Trump gambler høyt i Alabama. Det kan straffe seg ved neste valg.

ALABAMA (Aftenposten): Alabama er så konservativt at mange mener republikanerne kan sette en hund på stemmeseddelen og likevel vinne. Men tirsdag tror demokratene på sjokkseier som kan ødelegge for Trump.
Til toppen