Verden

Mistenkt motorsagangriper pågrepet i Sveits

Sveitsisk politi har pågrepet mannen som mistenkes å ha angrepet flere personer med motorsag i den sveitsiske byen Schaffhausen.

Store politistyrker sperret mandag av et område i sentrum av byen Schaffhausen i Sveits, etter at en mann gikk til angrep med motorsag.
  • NTB

Det opplyser politiet tirsdag kveld.

To personer ble såret, begge ansatte ved et helseforsikringsselskap. To kunder fikk behandling for sjokk etter hendelsen, og ytterligere en person ble lettere skadd under den påfølgende politioperasjonen etter at en mann gikk til angrep med en motorsag.

En av de sårede var tirsdag fortsatt innlagt på sykehus med alvorlige skader. Tilstanden er ikke livstruende.

Mentalt ustabil

Den etterlyste mannen ble beskrevet som farlig, aggressiv og mentalt ustabil av sveitsisk politi. De advarte om at mannen kunne ha vært bevæpnet og har bedt folk holde seg på god avstand og kontakte politiet umiddelbart hvis de så ham

Politiet har offentliggjort flere bilder av mannen, blant annet et som ble tatt like før angrepet på forsikringskontoret. På bildet befinner han seg i en bygate. Han er kledd i en grønn jakke og bærer en stor svart bag, som muligens inneholdt motorsagen.

Sveitsisk politi iverksatte en storstilt menneskejakt ved den tysk-sveitsiske grensen, og pågrep tirsdag mannen som er mistenkt for å ha om skapt panikk i Schaffhausens gamleby mandag.

Les også

Sveitsisk politi jakter på motorsagangriper

Folk i Schaffhausen og omegn bes om å være på utkikk etter denne mannen, som mistenkes for å ha brukt en motorsag mot to ansatte på et forsikringskontor.

Les mer om

  1. Sveits
  2. Krim