Verden

Tre gjengmedlemmer drept i skuddrama under rettssak i Moskva

Ett av ofrene i skyteepisoden i retten i Moskva, på vei inn i en ambulanse. Foto: Andrej Nikeritsjev / AP / NTB scanpix

Tre tiltalte ble skutt og drept av politiet da de forsøkte å skyte seg vei ut av et rettslokale i utkanten av Moskva tirsdag, ifølge russiske myndigheter.

  • NTB

Skytingen startet da fem tiltalte i en massedrapssak ble ført inn i en heis etter et forberedende rettsmøte i en regionsdomstol i Moskva.

De fem var iført håndjern, men klarte i heisen å fravriste sine to voktere våpnene. Påtalemyndigheten sier at en av de fem forsøkte å kvele en av vokterne.

  • Tsjetsjener dømt til 20 års fengsel for drap på russisk regimekritiker

I skytingen som fulgte, ble tre av de fem drept, mens de to siste ble såret. I tillegg ble en vakt fra nasjonalgarden skutt og såret, mens to andre vakter måtte få behandling som følge av skader de fikk i slåsskampen med de tiltalte.

Tiltale: – Likviderte 17 bilførere

De fem tilhører en gjeng på ni som er tiltalt for å ha likvidert 17 bilførere. Russiske medier har kalt gjengen The Grand Theft Auto Gang, etter det voldelige dataspillet. Gjengen terroriserte bilister i og rundt Moskva i 2014.

Påtalemyndigheten sier at gjengen strødde spiker i veibanen, og når bilførere gikk ut for å sjekke, ble de regelrett skutt og drept av gjengmedlemmene. Alle ni medlemmene er fra Sentral-Asia. De er tiltalt for 17 drap og to drapsforsøk.

Les artikler fra Aftenpostens korrespondent i Russland:

Les mer om

  1. Moskva
  2. Russland
  3. Krim
  4. Skyting