Flere savnet etter sammenstøt mellom amerikansk krigsskip og tankskip

Ti personer er savnet og fem er skadet etter at et amerikansk krigsskip kolliderte med et tankskip øst for Singapore, opplyser den amerikanske marinen.

Krigsskipet USS «John S. McCain» er en del av USAs 7. flåte og har hjemmehavn i Japan. Skipet er oppkalt etter John S. McCain junior og senior. De var begge admiraler i den amerikanske marinen, og er senator John McCains far og farfar.
  • NTB

Sammenstøtet mellom jageren USS «John S. McCain» og tankskipet «Alnic MC» skjedde mandag morgen i nærheten av Malakkastredet og førte til ødeleggelser på krigsskipets venstre side. Begge skipene var på vei til Singapore.

Like etter ble det opplyst at marinefartøyet fortsatt gikk for egen maskin og at det hadde satt kursen mot land.

Oljetankeren er på 30.000 tonn og seiler under liberisk flagg, ifølge MarineTraffic.com. Det blir brukt til å frakte olje og kjemikalier, men det er ikke kommet meldinger om oljesøl. Tankskipet fikk enkelte skader, men ingen om bord skal ha blitt skadet.

Søk etter savnede sjøfolk

Etter kollisjonen ble det iverksatt en større redningsoperasjon med skip fra både Singapore og Malaysia. Også et amerikansk helikopter deltok i søket etter de ti savnede amerikanerne.

Fire av de fem skadede sjøfolkene er blitt brakt til sykehus i Singapore i et helikopter, men ingen av dem har livstruende skader, ifølge den amerikanske marinen. Den femte fikk kun mindre skader.

Bilder viser at jageren har fått store skadet i den ene skuteside.

Andre skipsulykke på kort tid

Det amerikanske marinefartøyet er oppkalt etter faren og bestefaren til den amerikanske senatoren John McCain, som begge var admiraler i den amerikanske marinen.

«Cindy og jeg ber for sjømennene om bord på USS John S. McCain i kveld. Vi setter pris på jobben redningsmannskapet gjør», tvitret den amerikanske senatoren.

Ulykken er den andre skipskollisjonen på kort tid der den amerikanske marinen er innblandet. To av sjefene på USS «Fitzgerald» – en jager i samme klasse som USS «John S. McCain» – måtte gå av som følge av en kollisjon i juni, der syv amerikanske marinegaster mistet livet.

Kartet viser hvor de to skipene kræsjet i farvannet øst for Singapore.