Verden

Nord-Korea truer med å senke Japan og gjøre USA til aske

Det statlige nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA videreformidler trusler om å senke Japan med atomvåpen, og redusere USA til «aske og mørke».

FNs sikkerhetsråd stemmer over en ny resolusjon med nye sanksjoner mot Nord-Korea. Pyongyang betegner rådet som «ondskapens redskap», og anklager det for å være betalt av USA. Foto: AP / NTB scanpix.

 • NTB

Truslene kommer som følge av at USA og Japan har støttet en resolusjon fra FNs sikkerhetsråd, ifølge Reuters. Resolusjonen tar til orde for å skjerpe sanksjonene mot Nord-Korea etter regimets seneste kjernefysiske test.

 • Kims siste bombe: Dobbelt så kraftig som hittil antatt

- Japan trenger ikke lenger å eksistere i nærheten av oss

Pyongyang ber også om at FNs sikkerhetsråd oppløses. De betegner rådet som «ondskapens redskap», og mener det består av «pengebestukkede» land som handler etter ordre fra USA.

– De fire øyene i øyriket bør senkes ned i sjøen av en atombombe av Juche. Japan trenger ikke lenger å eksistere i nærheten av oss, heter det i en uttalelse videreformidlet av KCNA.

Juche er betegnelsen på Nord-Koreas statsideologi.

Spenningene i området rundt Koreahalvøya har økt kraftig siden Pyongyang gjennomførte sin sjette og hittil desidert kraftigste kjernefysiske test den 3. september.

– La oss redusere USAs fastland til aske og mørke

Det 15 medlemmer store sikkerhetsrådet vedtok mandag enstemmig en USA-utformet resolusjon om en ny runde med sanksjoner mot regimet. De innebærer forbud mot import av nordkoreanske tekstiler, og et tak på eksport av bensin til landet.

Nord-Korea reagerte på resolusjonen, som også ble støttet av vetomaktene Kina og Russland, med trusler om å ødelegge USA, Japan og Sør-Korea.

– La oss redusere USAs fastland til aske og mørke. La oss gi utløp for vår trass ved å mobilisere alle hevnmidlene som er blitt forberedt frem til nå, heter det i den nordkoreanske uttalelsen.

Les mer om

 1. FNs sikkerhetsråd
 2. Nord-Korea
 3. USA
 4. Pyongyang
 5. Japan
 6. Russland
 7. Test

Relevante artikler

 1. VERDEN

  Nord-Korea går hardt ut mot statsminister: – Den dummeste mannen i historien

 2. VERDEN

  Nord-Korea kaller FN-sanksjoner en krigshandling

 3. KOMMENTAR

  Derfor stanser ikke Kina Kim Jong-un

 4. VERDEN

  Nord-Korea truer med flere rakettester

 5. VERDEN

  Japan i alarmberedskap etter ny rakettoppskyting fra Nord-Korea

 6. VERDEN

  Nord-Korea villig til å snakke med USA