Verden

Ulovlig nazimarsj i Göteborg

Et ukjent antall nazister begynte søndag formiddag å marsjere gjennom gatene i Göteborg i Sverige. Politiet sier det ikke er gitt tillatelse på forhånd.

Demonstranter fra den nazistiske organisasjonen Nordiska motståndsrörelsen marsjerte i Göteborg søndag.
  • NTB

Expressen skriver at det er snakk om et hundretall nazister, som bærer flagg og klær med symbolet til Nordiska motståndsrörelsen (NMR).

Denne bevegelsen hadde i sommer planer om å marsjere gjennom Fredrikstad, men flyttet til slutt marsjen til Kristiansand.

I likhet med Fredrikstad og Kristiansand i sommer, hadde ikke NMR fått tillatelse til å marsjere gjennom Göteborg søndag formiddag. Politiet var på stedet med personell både på bakken og med politihelikopter, men slet med å gjøre noe med demonstrantene.

–Vi er på plass for å forsøke å snakke med dem, og har flere ressurser på vei, men de hører ikke på våre oppfordringer om å slutte, sier politiets pressetalskvinne Jenny Widén.

Nylig fikk NMR avslag fra politiet på sin søknad om å demonstrere gjennom samme gate den 30. september, ettersom de mente det var stor sannsynlighet for bråk. Isteden fikk de tillatelse til å demonstrere fra Skånegatan til Gustaf Adolfs torg.

Les mer om

  1. Nazisme